Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Santana en is dus niet geschreven door Livios.

Kurk 2.0

Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana

De collectie Styled Cork van Santana laat kurk 2.0 zien: geraffineerde kurktegels die de natuurlijke structuur van kurk zichtbaar laten en beschikbaar zijn in verschillende trendkleuren.

Kurkstructuur

Is je muurbekleding aan vernieuwing toe en wil je eens iets anders dan de klassiekers verf en behang?

Met Styled Cork, introduceert Santana een kurkcollectie 2.0. De rechthoekige (30 x 60 cm) tegels in verschillende trendkleuren laten de typische structuur van natuurkurk zichtbaar. Daarbovenop heeft kurk nog flink wat eigenschappen die de tegels nog aantrekkelijker maken – van warm en stil tot veerkrachtig en gemakkelijk in onderhoud.

Puur natuur

Met Styled Cork haal je de natuur in huis. Andere natuurlijke materialen zoals hout, wol en vilt versterken het warme, natuurlijke gevoel van de kurkwand. Ook in een groenkamer voelen de kurktegels zich thuis als wandbekleding. In een loft of in combinatie met een meer industriële inrichting zorgt Styled Cork voor spannende contrasten: koel-warm,  zacht-hard.

De donkere trendkleuren geven een interieur meer diepte en verfijning. De lichtere kleuren brengen meer licht en openheid.

Feel good

Kurk is een 100 % natuurlijk feel good-materiaal. Letterlijk en figuurlijk. De Styled Cork-tegels zijn volledig van kurk vervaardigd. Als wand zijn ze aangenaam om tegen te leunen.

Een wand van Styled Cork voelt steeds behaaglijk warm aan, zelfs wanneer het buiten vriest dat het kraakt.

Zacht voor je oren

Ben je verzot op thuisfeestjes? Of heb je muzikanten in huis?  Dan is een wand van Styled Cork een zegen voor je oren. De kurktegels zwakken het geluid af en absorberen de trillingen. Om het geluidversterkend effect van een harde vloer (bijvoorbeeld een natuursteenvloer) te verminderen, is de combinatie met een kurkwand een aanrader.

Renovatie

Een tip om tijd en kosten te besparen bij renovatie: door de geringe dikte (4 mm)  kan je de kurktegels ook bovenop bestaande wandtegels plaatsen mits je een bijkomende egalisatielaag aanbrengt.

Made in Belgium

Grote vellen kurk afkomstig van Portugese kurkeiken vormen de basis van de Styled Cork-tegels. Van de kurkvellen maakt Santana kurktegels in eigen atelier. Daar worden ook de tegels gekleurd met verf op waterbasis.

Tip

Je kunt Styled Cork net zo goed gebruiken als vloerbekleding. Lees er alles over op onze blog.

Wat schreef de Livios-redactie over wanden?