Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Santana en is dus niet geschreven door Livios.

Douchewanden van kurk

Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana

Dat kurk het goed doet als vloer- en wandbekleding in woonruimtes en slaapkamers is bekend. Maar wist je dat kurk ook kan gebruikt worden in de badkamer en zelfs in de douche?

Speciaal voor de douche en de badkamer ontwikkelde Santana de collectie Designed Cork, op-en-top natuurlijke, waterbestendige kurktegels met een (natuur)steenlook. 

100 % vochtbestendig

Vocht heeft geen vat op kurk. De 100 % vochtbestendigheid maakt Designed Cork uiterst geschikt voor het bekleden van douchewanden, badkamervloeren en -wanden. De kurktegels geven geen krimp wanneer ze in contact komen met water. Zelfs niet bij langdurig en overvloedig watercontact zoals in de douche. 

Spelen met kleur en dessin

Designed Cork koppelt de comforteigenschappen van kurk aan inspirerende kleuren en nieuwe steendessins.

Word je helemaal zen in een witte badkamer?  Is de charme van een landelijke badkamerinrichting iets voor jou? Heb je een voorliefde voor een uitgesproken zwart-wit contrast? Hou je van blauwtinten voor de badkamer?

Voor welke stijl je ook kiest, tussen de tientallen verschillende (natuur)steendessins en kleuren van Designed Cork zit er vast en zeker de perfecte match voor de vloer en (douche)wand van jouw badkamer. 

Soepele veerkracht

Naast vochtbestendigheid  beschikt kurk over diverse andere interessante eigenschappen die het verschil maken in de badkamer en de douche: het natuurlijke materiaal voelt behaaglijk warm aan, dempt geluid en trillingen, is soepel, veerkrachtig en anti-slip.

Dat kurk prima scoort op het vlak van thermische isolatie is te danken aan de specifieke opbouw van de kurkcellen. Doordat kurk de omgevingstemperatuur aanneemt, voelen een badkamervloer , badkamerwand en douchewand steeds behaaglijk warm aan.

Kurk dempt (loop)geluiden en absorbeert trillingen.  En dat zorgt voor stilte in de badkamer - ideaal om na een drukke dag tot rust te komen.

Door zijn soepelheid en veerkracht ontlast een kurkvloer je rug en gewrichten, en biedt extra ergonomisch loopcomfort. Tegen een douchewand van kurk is het bovendien aangenaam leunen.

De kurktegels Designed Cork hebben anti-slipeigenschappen, ook wanneer ze nat zijn. Dat maakt het extra veilig en voorkomt uitglijden wanneer je uit bad of uit de douche stapt.

Geschikt voor vloerverwarming

De vloertegels zijn verkrijgbaar in twee vierkante (45 x 45 cm en 60 x 60 cm) en twee rechthoekige (15 x 9 cm en 30 x 60 cm)  formaten. De rechthoekige wandtegels meten 30 x 60 cm.  

Designed Cork is probleemloos combineerbaar met vloerverwarming.

Zonder kappen of breken

De tegels worden verlijmd op een perfect vlakke ondergrond. Dankzij de geringe dikte (3 mm voor de wandtegels en 4 mm voor de vloertegels)) kunnen de kurktegels ook op een bestaande tegelvloer of op bestaande wand- of mozaïektegels worden geplaatst. In dat geval is enkel een bijkomende egalisatielaag vereist. Doordat kap - en breekwerken overbodig zijn, win je niet alleen tijd. Het scheelt ook in de kosten en bespaart je een hoop stof.

Wat schreef de Livios-redactie over wanden?