Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Santana en is dus niet geschreven door Livios.

Santana LeatherCork

Foto: Santana
Foto: Santana

Met LeatherCork brengt het nieuwe Santana zijn ambities meteen in de praktijk: ingekleurd leder op een 4 mm dikke basis kurk en dit voor gebruik voor vloeren en wanden. De collectie is zonder meer exclusief, het resultaat ronduit spectaculair. En de mogelijkheden zijn onbegrensd, want dankzij de speciale afwerking leent LeatherCork zich ook voor vochtgevoelige ruimtes zoals de badkamer.

Met LeatherCork van Santana hebben interieurliefhebbers er een nieuwe bron van inspiratie bij. Op zoek naar een leuke accentwand in de leefruimte? Een luxueuze afwerking rond de open haard? Of een zalig zachte vloer voor de badkamer? LeatherCork speelt met gemak al haar troeven uit.

Allereerst is dit innovatieve materiaal aangenaam warm. De dikke basis van kurk neemt de omgevingstemperatuur snel op en houdt deze lang vast. Kurk staat dan ook gekend om zijn sterke isolatie. LeatherCork is daarom de bondgenoot van blote voetjes: van de kinderkamer over de badkamer tot de slaapkamer. Bovendien dempen de vloeren en wanden het geluid, wat op de bovenverdieping altijd meegenomen is.

Welke kamer je ook kiest, de tien designs van LeatherCork geven je vloeren en wanden instant karakter. De kleuren variëren van licht- tot donkerbruin, van bordeaux tot zwart. Ook in de motieven zit er speling: je kan kiezen voor fijn leder, een slangenmotief, struisvogelprint of krokodilpatroon. Soms niet-alledaags gewaagd, soms sober luxueus, maar altijd mét zin voor ecologie. Want LeatherCork combineert het natuurproduct kurk met gerecycleerd leder, reststukken van de verwerking van echt leder. Dat vertaalt zich naar een voordeligere prijsvoor dit type product, zonder te moeten inboeten aan de natuurlijke charme én kwaliteit van echt leder.

De tegels LeatherCork, zowel voor vloer als wand, worden altijd in kruisverband verlijmd. Na plaatsing kan je het ingekleurde leder nogmaals vernissen, voor toepassing in vochtige ruimtes.

LeatherCork is exclusief verkrijgbaar bij Santana! 

Richtprijs: 89,90/m2
Afmetingen: 610 x 450 mm
Plaatsing: verlijmen

Wat schreef de Livios-redactie over interieur?