Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Santana en is dus niet geschreven door Livios.

Een stukje natuur in de kinderkamer

Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana

Ben je net verhuisd of ga je binnenkort verhuizen? Dan neem je waarschijnlijk ook de kinderkamers in je nieuwe woonst onder handen. Kurk van Santana is ideaal voor de allerkleinsten.

Vloeren en wanden op basis van kurk vormen een perfecte match voor de kinderkamer. Het materiaal is warm, zacht en ecologisch verantwoord - en dankzij kurkspecialist Santana verkrijgbaar in talloze leuke, originele designs.

Waarom kurk?

Allereerst isoleert kurk uitstekend. Het materiaal houdt warmte vast - dus nooit meer koude voetjes voor zoon- of dochterlief - en slorpt ook geluid op. De kans dat je huilende baby de andere kids wekt, ligt met andere woorden beduidend lager. Daarnaast is het materiaal zacht en beweeglijk. Op kurk vallen voelt voor fragiele minimensjes veel minder pijnlijk aan dan op steen, parket of laminaat. Schokken worden opgevangen, wat alleen maar positief uitpakt voor de kleintjes. Al die eigenschappen maken van kurk de ideale keuze voor de kamer van je oogappel.

Een kurken kinderkamer

Bovenop al de praktische voordelen biedt kurk nog extra bonussen. Zo laat het materiaal zich makkelijk onderhouden en oogt het bijzonder leuk. Dankzij de digitale houtprints krijg je namelijk een mooie houtlook in de kinderkamer. Het enige verschil met echt hout: kurk voelt wél zacht en warm aan en is ideaal om op te kruipen en spelen.

Het materiaal is bovendien perfect geschikt voor de wanden. Je hebt de keuze tussen decoratieve tegels van 60 bij 30 cm met subtiele V-groefjes en rollen kurk. Met die rollen kan je elke muur bekleden en achteraf in de kleur van je keuze verven.

Op die manier wordt de hele wand heel discreet een gigantisch prikbord. Ideaal voor jonge creatievelingen. Santana verkoopt verschillende diktes van kurk op rol bij wijze van behang. Op elke soort mogen de kleintjes naar hartenlust dingen prikken zonder dat ze het materiaal daardoor beschadigen.

Ook leuk in een kinderkamer is een kurken lambrisering. Die maakt dat je uk zich nooit pijn doet als hij of zij zich stoot.

Eenvoudige plaatsing

De nieuwste vloeren van Santana laten zich bovendien makkelijker dan ooit plaatsen: dankzij de ingenieuze kliksystemen moet je niets openbreken. Er komt gewoon een dunne, maar resistente laag bovenop de bestaande vloer. Geen stof of wekenlang puin rapen, wat de producten van Santana bijzonder geschikt maakt voor koppels die bijvoorbeeld de babykamer aan het (ver)bouwen zijn.

De collectie Silent Wood Comfort Plus van Santana leent zich uitstekend voor de slaapkamers van de allerkleinsten, want het materiaal werkt geluiddempend en biedt een maximaal loopcomfort. Bovendien heeft de collectie een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

Een eerste kennismaking met ecologie

We beseffen anno 2012 maar al te goed dat we spaarzaam moeten omspringen met de bronnen die de natuur te bieden heeft. Kurk is biologisch afbreekbaar en recycleerbaar en dus heel milieuvriendelijk. De producten van Santana worden bovendien op milieubewuste manier geproduceerd. Kinderen al vroeg laten kennismaken met het comfort van ecologisch verantwoorde producten kan de toekomst alleen maar ten goede komen.

Meer info op www.santana.be

Wat schreef de Livios-redactie over kopen?