Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Santana en is dus niet geschreven door Livios.

Duurzaam bouwen met Santana? Het kan!

Foto: Santana
Foto: Santana

Ontdek enkele basisregels om uw woning duurzaam te maken en u zal merken dat Santana een oplossing biedt voor elke regel.

  • Duurzaam bouwen is ook hergebruiken, vandaar dat verbouwen/renoveren de voorkeur krijgt boven nieuwbouw. 

Santana biedt een breed aanbod van vloeren die, mits egalisatie, gemakkelijk boven een bestaande vloer kunnen geplaatst worden. Onze collecties Designed Cork, Styled Cork, Classic Cork en Natural Cork zijn hier goede voorbeelden van.

  • Bij elke woning is het ook van belang dat de oriëntatie goed is. Zo kunt u maximaal gebruik maken van de zonne-energie in de winter. De meest gebruikte kamers zijn het best zuidgericht (woonkamer), de weinig gebruikte houdt u het best aan de noordkant (berging, garage).

Vaak zie je verkleuring van de vloer ontstaan door het zonlicht, vooral als je eens een paar kasten gaat verhuizen na enkele jaren. Kleurvastheid van je vloer is daarom super belangrijk om er je levenslang van te kunnen genieten. Santana heeft een brede waaier aan vloeren die kleurvast zijn.

  • Hou er in uw ontwerp rekening mee dat u kamers met een zelfde temperatuurniveau groepeert. Scheid dan de zones van elkaar af met deuren en isolerende wanden of door warme en koude ruimtes te omringen met zones waar winder warmte nodig is. Zo kunt u de verwarmingskosten reduceren.

Bij Santana hebben we verschillende design wandkurkcollecties, deze bieden een perfecte isolatie en zijn nog stylish ook. Ontdek onze rimboecollectie voor een mooie accentwand of meer.

  • Isoleer uw woning voldoende en met milieuvriendelijke materialen. Het is een investering die zich terugbetaalt door lagere energiekosten!

Kurk is een ecologisch materiaal dat bovendien hernieuwbaar is. Kurk groeit als schors rond de kurkeik en kan elke negen jaar ontmanteld worden van de boom, waarna het volledig teruggroeit. Bovendien heeft 1 cm kurk dezelfde isolatiewaarde als 4 cm beton.

  • Isoleren en ventileren gaan hand in hand. Een degelijk geïsoleerde woning met een goede lucht- en winddichtheid moet u goed ventileren.

De thermische isolatie van kurk is uniek. Kurkkorrels nemen de omgevingswarmte op en houden die lang vast, zodat u non-stop van een aangenaam klimaat geniet. Wist u dat u bij Santana ook terecht kan voor de aankoop van kurkkorrels voor het isoleren van uw woning?

Dit is slechts een kleine aanzet naar duurzaam bouwen. Kom snel eens een kijkje nemen in één van onze 11 winkels.

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??