Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Santana en is dus niet geschreven door Livios.

Waarom een kurkvloer perfect thuishoort in een design interieur

Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana

Veel liefhebbers van stijl en klasse dromen van een design interieur. Dat is niet alleen een lust voor het oog, maar is ook synoniem met kwaliteit en comfort. Al durft het schoentje daar weleens te wringen.

Bij veel design vloeren gaat hun koele look namelijk gepaard met een koel contactgevoel. Niet ideaal als je graag op blote voeten rondloopt. Maar niet getreurd: er bestaan ook design kurkvloeren. Die zijn lekker comfortabel én beschikbaar in prachtige design uitvoeringen. Een overzicht van de belangrijkste troeven!

Eindeloze mogelijkheden voor je design interieur
Laten we eerst een hardnekkig misverstand de wereld uit helpen. Kurkvloeren zijn allerminst oubollig of saai. De tijd dat ze maar in één uitvoering verkrijgbaar waren, ligt namelijk lichtjaren achter ons. Vandaag vind je kurkvloeren in allerlei maten en gewichten, met de look-and-feel die jij verkiest. Heb je een woning waarin authentieke elementen de boventoon voeren? Dan is een kurkvloer met de look van parket mogelijk iets voor jou. Ben je eerder fan van strak minimalisme? Dan zul je ongetwijfeld wel te vinden zijn voor een kurkvloer met de look van een gietvloer.

Topcomfort als rode draad
Maar waarom zou je voor een kurkvloer kiezen en niet voor het origineel? Heel eenvoudig: omdat een authentieke parketvloer of natuursteenvloer nooit het gebruikscomfort en -gemak van een kurkvloer kan evenaren. Kurkvloeren zijn verkrijgbaar in alle eigentijdse stijlen en kunnen telkens dezelfde troeven voorleggen:

  • Kurk isoleert je woning: De thermisch- en akoestisch-isolerende kwaliteiten van kurk zijn ongezien. Dat vergroot niet alleen je comfort maar doet ook je energierekening dalen!
     
  • Kurk is waterdicht: In tegenstelling tot parket, is kurk wél bestand tegen water. Ideaal dus om je design badkamer mee te bekleden.
     
  • Kurk is onderhoudsvriendelijk: Vind je intensieve onderhoudsbeurten ook eerder een last dan een lust? Dan is kurk iets voor jou. De vloer schoonmaken was nog nooit zo eenvoudig!
     
  • Kurk spaart je rug: Kurk is erg sterk en veerkrachtig, met alle schokdempende voordelen van dien. Ideaal voor wie vaak last heeft van een pijnlijke rug!

Je merkt het: kurk is een bijzonder veelzijdig materiaal dat je design interieur naar een hoger niveau tilt. Meer informatie nodig? Neem snel contact op!

Wat schreef de Livios-redactie over vloeren?