Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Santana en is dus niet geschreven door Livios.

Puur natuur aan de muur

Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana

Wie bij wandbekleding van kurk niet verder geraakt dan ‘muf’ en ‘oubollig’ is aan een update toe. Dankzij het natuurlijke ruwe uitzicht van de wandtegels MAXIMO haal je de natuur in huis en maak je muren trendy en hip.

Ruwe bolster, blanke pit

MAXIMO ziet er allerminst gewoontjes uit. Het is het ruwe karakter – dat mag je hier letterlijk nemen - waarmee deze wandbekleding van kurk de aandacht trekt.

De wandtegels zijn vervaardigd van de bast – de binnenkant van de schors – van de kurkeik. Dat zorgt voor een natuurlijke ruw uitzicht met grillig reliëf.

Doordat de bast van kurkeiken er nooit exact hetzelfde uitziet, is elke wandtegel uniek.

Het spreekt voor zich dat dit authentieke natuurproduct prima past in een landelijke woningstijl. Echter, ook in een strak interieur komt de eigenzinnigheid van MAXIMO mooi tot zijn recht.


Kurk met karakter

MAXIMO is beschikbaar in grote rechthoekige tegels van 30 x 90 cm die zowel in horizontale als in verticale richting kunnen geplaatst worden. De 1,5 cm dikke tegels worden rechtstreeks op een zuivere en vlakke gepleisterde of gipskartonnen wand bevestigd met behulp van watergedragen lijm.

Doordat de kurktegels onbehandeld zijn en geen extra vernislaag kregen, is MAXIMO enkel geschikt als wandbekleding in droge ruimtes.

Voor de plaatsing van de wandtegels kan je een beroep doen op een vakman. Een ervaren doe-het-zelver kan ook zelf aan de slag.


Behaaglijk

Kurk scoort niet alleen ecologisch goed. Ook inzake thermische isolatie komt dit natuurlijke materiaal sterk uit de hoek. Doordat kurk de omgevingswarmte opneemt en lang vasthoudt, voelt een wand van kurk steeds behaaglijk warm aan.

Daarnaast zwakt kurk geluid af en absorbeert het trillingen. De geluiddempende eigenschappen maken wandbekleding van kurk zeer geschikt in combinatie met bijvoorbeeld harde vloeren die het geluid versterken zoals natuursteen of beton.


Puur natuur

Als volledig recycleerbaar en 100 % biologisch afbreekbaar natuurproduct is kurk perfect op zijn plaats in de huidige ecotrend. Kurk is afkomstig van de schors van de kurkeik. Bij de ontschorsing wordt enkel de schors weggehaald. De kurkeik blijft verder intact zodat de schors op natuurlijke wijze weer kan aangroeien.

Voor meer informatie over MAXIMO of het adres van de Santana-showroom in je buurt, kan je bellen naar 02 452 32 40 of surfen naar www.santana.be .

Wat schreef de Livios-redactie over wanden?