Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Santana en is dus niet geschreven door Livios.

Waarom kurk een design badkamer naar een hoger niveau tilt

Foto: Santana
Foto: Santana
Foto: Santana

Een design badkamer is vandaag het hoogste goed. Logisch, want in deze drukke tijden kunnen we een aangenaam en comfortabel rustpunt maar al te goed gebruiken. En dat is waar het in een badkamer om draait: ontspannen na een dag vol stress en hectiek. Maar welke look geef je zo’n design badkamer? En welke materialen gebruik je daarvoor? Hoewel veel afhangt van je persoonlijke voorkeuren, is het sowieso een voltreffer om voor kurk te kiezen. Enkele argumenten op een rijtje.

Honderd procent waterbestendig

Design of niet, een badkamer moet in de eerste plaats waterbestendig zijn. En dan hebben we het niet alleen over het sanitair, maar ook over de vloer- en wandbekleding. Denk maar aan opspattend water en kinderen die net iets te onstuimig tekeergaan. Wie voor kurk kiest, kan sowieso op beide oren slapen. Kurk is namelijk van nature waterafstotend. Ideaal dus voor vochtige ruimtes zoals de badkamer. Een speciale vernis voorkomt bovendien dat vlekken indringen.

Warm aan de voeten

Er zijn maar weinig plekken waar je zo vaak op blote voeten rondloopt als de badkamer. Ook dat is een reden om voor een badkamervloer in kurk te kiezen. Die staat namelijk garant voor een aangenaam, warm contactgevoel. De unieke celstructuur is gevuld met lucht – te vergelijken met een honingraat – die de omgevingswarmte opneemt en lang vasthoudt. Daarom voelt een kurkvloer altijd warm aan. Geen koude rillingen dus wanneer je uit het bad of uit de douche stapt.

Genieten van de stilte

In een design badkamer moet een serene sfeer heersen. En daarbij is stilte een absolute voorwaarde. Dempende materialen zijn dan ook een must. Kurk kan op dat vlak heel wat adelbrieven voorleggen. Elke kubieke centimeter kurk bevat zo’n 40 miljoen cellen. Die absorberen het geluid optimaal en zorgen dat lawaai niet weergalmt, zowel in de ruimtes zelf als in de verdiepingen eronder. Ook loopgeluiden worden sterk afgezwakt en trillingen zelfs geabsorbeerd.

Strak en trendy

Het oog wil natuurlijk ook wat. Een design badkamer oogt hip en trendy, zodat de wellnessbeleving helemaal compleet is. Kurk staat garant voor een brede waaier aan stijlen, in evenveel kleuren, structuren, dessins, afmetingen en afwerkingen. Van sober strak tot rijkelijk gedetailleerd, van grote kurktegels tot smalle parketstroken. En dat voor elke ruimte in huis.

Interesse? Neem snel contact op voor meer informatie of bezoek onze toonzalen en geef je ogen de kost!

Wat schreef de Livios-redactie over vloeren?