Menu ×
Deze informatie wordt gebracht door Iedereen BEN en is dus niet geschreven door Livios.

Iedereen BEN

Hallo, ik ben BEN. Word jij ook BEN?

Ben jij al BEN? Schrijf je in voor de BEN-challenge!

Hoewel pas vanaf 2011 elke nieuwbouwwoning in Vlaanderen verplicht Bijna-EnergieNeutraal (BEN) moet zijn, voldeden in 2016 maar liefst 52% van de woningen waarvoor een bouwaanvraag werd ingediend al aan de BEN-normen. Volkomen terecht! Want waarom zou je tot 2021 wachten als de huidige technologieën het perfect haalbaar en betaalbaar maken om nu al BEN te bouwen? Zo verlaag je nu al je energiefactuur en is je woning later meer waard. Bovendien kan je een beroep doen op heel wat financiële stimuli. Ontdek alles over BEN-bouwen op www.IedereenBEN.be en schrijf je in voor de BEN-challenge!

Bouw nu al BEN!

Om op een overzichtelijke manier duidelijk te maken wat BEN-bouwen betekent in de praktijk, welke BEN-bouwoplossingen voorhanden zijn en hoe je BEN-bouwen betaalbaar houdt, realiseerden tal van marktleiders uit de Vlaamse bouwsector de website www.iedereenBEN.be.

Hierop gidst coach BEN kandidaat-bouwers doorheen de 6 stappen die moeten worden genomen om een woning BEN te maken. Van 'dak en vloer' over 'buitenmuren', 'glas, ramen en deuren' , 'ventilatie' en 'verwarming en hernieuwbare energie' tot luchtdichting.

De BEN-challenge

Wie de uitdaging wil aangaan om vandaag al een nieuwe woning te bouwen die beantwoordt aan de normen van morgen, kan zich via www.IedereenBEN.be eveneens inschrijven voor de BEN-challenge. Aansluitend loodst coach Ben iedereen met bouwplannen 17 weken lang door de vele overwegingen en beslissingen die kandidaat-bouwers moeten nemen. VaHet eindpunt? Een Bijna-EnergieNeutraal huis om in te wonen voor iedereen. Iedereen BEN.

Meer info

www.IedereenBen.be

www.facebook.be/IedereenBen