Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Passief zonder isolatie

Binnenmuur en isolatie in één

Foto: Ytong

Voor de gevelafwerking kan je alle kanten uit

Foto: Ytong

Denk jij bij het woord 'passief' ook meteen aan isoleren? Het kan ook anders. Eenvoudiger vooral. Met één materiaal voor je hele bouw. Makkelijk voor je aannemer. En voor jou meer tijd en energie om te focussen op andere aspecten van je project.

Cellenbeton is een dragend materiaal dat tegelijk isoleert. Het Ytong-blok is dus muur en isolatie in één. En meteen klaar voor een gevelafwerking naar keuze. Wat dat betekent voor jouw (ver)bouwproject? Dat er geen isolatie aan te pas komt. Een serieuze kost die wegvalt!

Bespaar op materiaal en werkuren
Ja maar, die Ytong-blokken zijn wel duurder dan klassieke snelbouwstenen, horen we je denken. Klopt. Maar met Ytong bouw en isoleer je tegelijk. Isolatie daarentegen is niet enkel materiaalkost, maar ook werkuren. Want in een correcte plaatsing kruipt tijd.

Sluit uitvoeringsfouten uit
Dat betekent niet alleen kosten, maar ook het risico dat er iets misloopt. Als je aannemer de isolatie niet plaatst volgens de regels van de kunst, gaat het rendement ervan omlaag. De details zijn tegenwoordig enorm belangrijk. Eén materiaal garandeert in dit geval een correcte uitvoering. Ytong sluit fouten en verzakkende isolatie uit.

Geen koudebruggen
Eén materiaal betekent ook een makkelijke oplossing voor koudebruggen en bouwknopen. Want de typische pijnpunten zijn net die zones waar verschillende materialen samenkomen. Een volledige buitenschil uit cellenbeton is de oplossing.

Ruwbouw in goede handen
Allemaal goed nieuws voor je architect en je aannemer. Maar ook voor jou. Jij hoeft je geen zorgen te maken over je ruwbouw. Die is dankzij Ytong in goede handen. Zo kan jij je energie in andere dingen steken.

Low Energyblokken
De Ytong Low Energyblokken zijn speciaal ontwikkeld voor het bouwen zonder spouwisolatie. Tot passief toe. De blokken zijn beschikbaar in verschillende breedtes. Aan jou om te beslissen hoe ver je gaat op energetisch vlak. Begin je (ver)bouwavontuur met de juiste materialen en neem vandaag nog contact op of bel 03/250 47 00.

Meer info op www.xella.be

Wat schreef de Livios-redactie over duurzaam. wat, waarom en hoe??