Dit partnerbericht werd gepubliceerd door Ytong en is dus niet geschreven door Livios.

Een perfecte isolatie en een perfect binnenklimaat

Ytong: draagt en isoleert.

Foto: Ytong

Silka: akoestisch top!

Foto: Ytong

Ytong isoleert en draagt. Silka scoort akoestisch goed en slaat warmte op.  Het resultaat als je beide materialen combineert? Een perfecte buitenschil én een perfect binnenklimaat.

Ytong-blokken bestaan uit cellenbeton, een dragend materiaal dat tegelijk isoleert. Zo’n blok is binnenwand, buitenmuur én isolatie in één. Eén materiaal voor je hele buitenschil!

Sneller en beter
Voor jou betekent dat een snellere bouwtijd, geen koudebruggen en geen risico op verzakkende isolatie. Want het blok zelf is de isolatie! En dat zijn nog maar een paar van de voordelen...

Akoestisch zit het perfect
Voor de buitenschil zit je dus goed met Ytong. Voor je binnenmuren, biedt Silka heel wat interessante voordelen. Deze blokken zijn akoestisch echte toppers. Waardoor je geluid tussen de verschillende kamers helemaal buitenspel zet.

Koel in de zomer, warm in de winter
Ook mooi meegenomen: hun warmtebufferend vermogen. Ze slorpen de warmte (of koude) in huis op en geven die geleidelijk weer af. Zo hou je het lekker koel tijdens warme zomerdagen. En blijft het comfortabel warm in de koude wintermaanden.

Tijdwinst
Nog een grote troef: het is supermakkelijk om leidingen weg te werken in Silka-blokken. Binnen in de blok zit namelijk een gatenpatronen. In halfsteensverband, vormen deze gaten een sleuf. Een gat boren bovenaan en onderaan, leiding doortrekken en klaar! Slijpen en kappen is niet nodig. Weer een enorme tijdwinst. Benieuwd welke Silka-blok het meest geschikt is voor jouw project?

Combineren betekent in dit geval dus optimaliseren. Combineer Ytong en Silka en geniet van een optimaal comfort. En een duurzame woning.

Meer info: www.xella.be

Wat schreef de Livios-redactie over bouwen?