Ben je straks beter beschermd tegen je aannemer?

De kogel lijkt stilaan door de kerk. Kris Peeters, minister van Consumentenzaken (CD&V), ijvert al jarenlang voor een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor bouwaannemers in ons land. Tegen juli 2018 moet elke aannemer zo’n verzekering hebben, klinkt het bij de minister.

Tot nog toe waren alleen architecten en veiligheidscoördinatoren verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering te nemen.

Hogere prijzen?

Tot nog toe waren alleen architecten en veiligheidscoördinatoren verplicht om zo’n aansprakelijkheidsverzekering te nemen. Die ongelijkheid zou binnenkort verleden tijd moeten zijn.

Zowel voor de aannemer als voor de bouwheer moet de verzekering extra houvast bieden, meent Peeters. De aannemer kan zich van zijn kant beter wapenen tegen schadeclaims en “de consument zal niet langer de dupe zijn als een aannemer failliet gaat of met de noorderzon vertrekt.” Hoe vind je een trouwens een betrouwbare aannemer?

Wat zijn de verschillende voor- en nadelen van zo’n verplichte verzekering voor de particulier? Een tijdje geleden interviewde Livios advocaat Jeffrey Declerq van het Kortrijkse Bonus Advocaten rond deze kwestie. Lees hier het artikel.