Terrasoverkappingen van a tot z

Terrasoverkappingen zijn er in verschillende vormen en afmetingen. Een overzicht van de verschillende systemen en hun mogelijkheden.

Zonnetent (knikarmscherm)

Een zonnetent of knikarmscherm kan je uitvouwen als de zon te opdringerig wordt. In andere gevallen kan je ze opgevouwd laten. Het uitvouwen gebeurt via een knikarmsysteem met ingebouwde veren. Een zonnescherm kan je manueel of elektrisch bedienen, of automatisch met behulp van een wind-zonautomaat. Die stuurt het scherm aan de hand van een anemometer (voor de wind) en een zonnecel.

Uitvalscherm

Een uitvalscherm is een variant van de zonnetent en heeft een variabele uitvalshoek van 0 tot 120 graden. Voor het doek heb je keuze tussen verschillende lengtes. Het scherm is windbestendig en voor de valarmen zijn er verschillende systemen: stormvast en glij- en gasveerarmen.

Overkapping

Een overkapping bestaat uit een draagstructuur waartussen je het doek kan afrollen en opspannen. Net zoals de doeken voor verandazonwering zijn ook deze water- en vuilafstotend.

Vrijstaande zonwering

Een vrijstaande zonnewering is een goede optie als je geen muur hebt waar je de zonneschermen aan kan bevestigen. je kan kiezen tussen verschillende systemen, zoals een frame met aan elke kant een knikarmscherm. Of een dak met roteerbare lamellen.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media