livios logo

Drie nieuwe tegels die inspelen op jongste tuintrends

Marlux Klaps, producent van terrastegels en sierbestrating, stelt drie productvernieuwingen voor die inspelen op de laatste nieuwe tuintrends. Zo zijn naast grote formaten van terrastegels, nu ook lange formaten erg in trek. Ook doen vooral donkere tinten het goed en is er de mogelijkheid om verschillende formaten te combineren.

Kera Linea: keramieklook in lang formaat

Foto Marlux
  

“Wat binnen kan, moet buiten ook kunnen” is een credo dat tuinarchitecten en –stylisten steeds vaker hanteren. Daarom besloot Marlux Klaps de keramieklook die in vele huiskamers zichtbaar is door te trekken naar het terras. Op die manier wordt de tuin een verlenging van de eigenlijke woonvertrekken. Een tweede gelijkenis die de Kera Linea vertoont met binnenhuistegels is de mogelijkheid om de tegels ook in lang formaat te krijgen. In de 80x40 versie krijgt de Kera Linea een strakkere look.
De Kera Linea is vanaf januari in het vierkante 40x40cm, alsook in het langere 80x40cm formaat te verkrijgen en dit in 4 basiskleuren (Ultimate Black, Pearl Grey, Caramel en Natural Beige).
De richtprijs voor de Kera Linea bedraagt 45 euro/m² voor de 40x40cm versie en 60 euro/m² voor de 80x40cm versie.

Infinito: oneindige combinaties voor terras en oprit

Foto Marlux
  

Niet ieder terras is even geschikt voor grote of lange tegelformaten. Soms moet je rekening houden met hoekjes, kantjes en uitsnijdingen die het gebruik van grote tegels moeilijk of onmogelijk maken. Daarom ontwikkelde Marlux Klaps de Infinito, een fijn uitgewassen tegel die in 9 verschillende formaten beschikbaar is, gaande van zeer klein (15 x15cm) tot zeer groot (100x100cm). Ook lange, strakkere formaten (60x30cm en 80x40cm) zijn verkrijgbaar in de Infinito. Doordat hij 6cm dik is, kan de Infinito ook voor de oprit gebruikt worden, wat hem echt wel de meest polyvalente uit het gamma van Marlux Klaps maakt.
De Infinito is vanaf maart verkrijgbaar in 9 verschillende formaten en 6 verschillende kleuren (Caviar, Medium Grey, Light Grey, Shadow, Sand en Terra Cotta).
De richtprijs varieert van 24 euro/m² voor de kleinere formaten tot 38 euro/m² voor de grotere formaten.

Fiorentina Luna: ‘verlichtend’ design in de tuin

Foto Marlux
  

Net zoals binnen, is er ook buiten een stijgende trend naar ingebouwde vloerverlichting. Dit soort verlichting is niet alleen praktischer, maar ook strakker dan de traditionele lichtbronnen die aan wand of plafond bevestigd worden. Tot dusver was het echter onmogelijk om een vierkante LED-lamp in een tegel in te bouwen, omwille van de ronde boorvorm. Marlux Klaps brengt hierin verandering met de nieuwe Fiorentina Luna. Dankzij het vierkante gat in de toplaag zit het LED-lampje verzonken in de tegel en is er dus geen niveauverschil tussen het lampje en de rest van de tegel. Het LED-lampje heeft de grootte van het vierkante blokje.
De installatie van de Fiorentina Luna verloopt zeer eenvoudig. De tegel wordt kant-en-klaar met ingebouwd lampje aangeleverd, samen met de connector. Wie het LED-lampje wil vervangen kan dit gemakkelijk zelf doen. Al zal vervanging door de lange levensduur van het LED-lampje (15-20 jaar) maar zeer zelden nodig zijn.
De Fiorentina Luna is vanaf maart te verkrijgen in het 40x40cm formaat van de Fiorentina. Naast de bestaande kleuren (grijs en beige) worden er twee nieuwe, donkere kleuren (bruin en antraciet) geïntroduceerd die inspelen op de stijgende vraag naar donkere tinten.
De richtprijs voor de Fiorentina Luna bedraagt 89 euro/tegel. Marlux

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/terras-en-oprit/bestratingsmaterialen/drie-nieuwe-tegels-die-inspelen-op-jongste-tuintrends/