livios logo

Ebema: gegroeid uit passie voor beton

Foto Ebema
  

Foto Ebema
  

Wie goed kijkt, ziet in de naam Ebema meteen de activiteit van het bedrijf: Edel Beton Materialen. De gebroeders Bouts lieten zich inspireren door hun passie voor bouwmaterialen, specifiek de betonmarkt, toen ze in 1946 hun handel oprichtten. Snel na de opstart besloot men ook betontegels te gaan produceren, een activiteit waar Ebema nu nog altijd sterk in is.

Ebema koos van in den beginne voor een ruim gamma aan betonproducten. Vanuit die visie werd in 1960 het aanpalende bedrijf Edelbims overgenomen en verder uitgebouwd tot de voornaamste betonblokkenfabrikant van Limburg.

Na een economisch moeilijkere periode, nam Albert Panis in 1976 de N.V. Ebema over en introduceerde meteen zijn zoon Ludo Panis in het bedrijf. Dit om het familiaal karakter te bewaren.

In 1991 richtte zoon Walter dochterbedrijf Falcon Automation op, een informaticabedrijf dat oorspronkelijk alleen voor Ebema werkte, maar momenteel 75% van zijn omzet haalt buiten de groep.

In 1997 werden de firma’s EBS-beton (voorheen B.B.S.) in Sint-Truiden en E.B.R. (voorheen Avanti) in Rijkevorsel overgenomen en geïntegreerd in de groep.

Vandaag is Ebema nog altijd een familiebedrijf. Albert Panis heeft de fakkel van afgevaardigd bestuurder ondertussen definitief overgedragen aan zoon Ludo Panis. De handel in bouwmaterialen is verder uitgegroeid tot een trendsetter in de productie van stenen voor bestrating in beton, met fabrieken in Zutendaal, Rijkevorsel en Sint-Truiden. De openbare markt wordt bewerkt onder de naam Ebema en de particulieren kennen vooral Stone & Style.

De passie voor beton is gebleven, het assortiment groeit nog steeds.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/terras-en-oprit/bestratingsmaterialen/ebema-gegroeid-uit-passie-voor-beton/