livios logo

Eenvoudig een houten terras plaatsen met de iClip

Foto DLH Belgium (Indufor NV)
  

Foto: L.Goetschalks/ Arch. B.Van Geet

Foto DLH Belgium (Indufor NV)
  

Een houten terras plaatsen hoeft niet moeilijk te zijn. Dat bewijst Indufor met het plankensysteem van de iClip. Dit vergemakkelijkt de installatie van je terras, zwembadrand of zelfs trappen.

Hout of composiet

Het gamma terrasplanken dat werkt met de iClip bestaat uit houten of composiet planken. Deze laatste versie planken bestaat voor 50% uit hout en de andere 50% uit polymeren en is te verkrijgen in antracietgrijs en kastanjebruin. Het houten gamma bestaat uit de bruine kleuren merbau en ipe. Naast de kleur is de slipweerstand het grote verschil tussen de twee. De composiet planken bieden een hogere weerstand, waardoor ze geliefd zijn rond het zwembad.

Plaatsing

De 20 cm brede composiet planken (geribbeld of glad) zijn eenvoudig te plaatsen door het iClip-systeem. De planken zijn voorzien van specifieke groef die speciaal ontwikkeld is voor het montagesysteem. Doordat de planken schuin afgezaagd zijn, is er een kleine voeg en kan je nog amper door het terras kijken.

Het plaatsingsprocédé voor de houten terrasplanken bestaat uit vijf stappen:

  • Plaats het afwerkingsprofiel op de onderconstructie, schroef deze op de onderbalken.
  • Plaats op elke onderbalk een clip en schroef deze vast (onderbalk eerst voorboren met een boor van 3,5mm voor de schroef van 4,5mm)
  • Eventueel een parketspanband gebruiken om de planken aan te trekken voor u de iClip vastschroeft.
  • Elk uiteinde van een terrasplank wordt met een clip bevestigd, als je 2 uiteinden naast mekaar hebt, moet je voor elk uiteinde een clip gebruiken. Aangeraden is om onderbalken van 42 x 70mm vlak te gebruiken om de plaatsing te vergemakkelijken.
  • Dit procédé herhalen tot uw terras klaar is. Je kan het afwerken met een afwerkingsprofiel of een overlangs gezaagde terrasplank.

stap 1

Foto Indufor
  

stap 2

Foto Indufor
  

stap 3

Foto Indufor
  

stap 4

Foto Indufor
  

stap 5

Foto Indufor
  


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/terras-en-oprit/bestratingsmaterialen/eenvoudig-een-houten-terras-plaatsen-met-de-iclip/