livios logo

Remalux verwerft ‘Benor-merk’ voor klinkers Belgisch formaat

Foto Marlux
  

Foto Marlux
  

Remalux, de productie-eenheid van de Marlux-groep in het Naamse Mornimont, heeft het Benor-merk behaald voor de betonstraatstenen (klinkers) Belgisch formaat met diktes 8 en 10 cm. Deze product-certificatie opent heel wat perspectieven voor de projectdivisie City Concept die zich expliciet richt op de inrichting van openbare plaatsen en andere grote projecten.

Op 15 mei kende Probeton, de organisatie die het Benor-merk beheert, het fel begeerde certificaat toe aan Remalux, de Waalse productie-eenheid van Marlux die hoofdzakelijk klinkers produceert en als depot voor alle producten functioneert. Het keurmerk geeft aan dat een betonproduct in overeenstemming is met een Belgische norm (NBN) of met typevoorschriften (PTV), ook technische verwijzingsspecificaties genoemd.

Remalux kreeg het Benor-merk toegekend voor volgende klinkers, met diktes 8 en 10 cm en kleuren rood, grijs, zwart en wit:

  • Belgisch formaat 11x22 cm
  • Belgisch formaat 11x11 cm
  • Belgisch formaat 22x22 cm
  • Belgisch formaat bisschopsmuts
  • Belgisch formaat kardinaalsmuts

Met de certificatie is een mooie toekomst weggelegd voor de projectencel City Concept van Marlux, aangezien Remalux voortaan een competitief basisassortiment Belgisch formaat kan aanbieden.

Centraal in het Benor-merk staat het logo van het keurmerk met links het nummer 311 voor betonstraatstenen en rechts het nummer 434 van Remalux.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/terras-en-oprit/bestratingsmaterialen/remalux-verwerft-benor-merk-voor-klinkers-belgisch-formaat/