livios logo

Tegel is de favoriet op het terras

Foto SVK
  

Foto Deceuninck
  

Een fris gazon, stemmige planten maar vooral een gezellig terras kunnen ervoor zorgen dat je ook thuis van een onvervalste vakantiesfeer kunt proeven. Wij vroegen afgelopen week aan onze trouwe pollers welke bestrating zij op hun terras hebben liggen. Livios doet de naakte cijfers uit de doeken.

Uit deze cijfers blijkt dat tegels de vloer aanvegen met de rest van de bestratingsmaterialen. Een overtuigende 43 % van de pollers laat zich charmeren door de uitstraling van keramische tegels, natuursteentegels of siertegels uit beton. Maar ook het eenvoudige onderhoud pleit voor velen in het voordeel van de tegel.

Klinkers

Op de tweede plaats - met een meer dan verdienstelijke 23 % van de stemmen - liggen de kleiklinkers en betonklinkers. In het gamma van de klinkers bestaat er een enorme keuze aan kleuren en mogelijke combinaties. Denk er wel aan dat klinkers heel anders ogen in een groot oppervlak dan individueel. Vraag dus een aantal referenties op vooraleer je de knoop doorhakt.

Asfalt

Asfalt (nog amper 2 %) heeft de laatste jaren veel terrein verloren ten opzichte van tegels, klinkers en andere bestratingen. Een paar redenen voor de achteruitgang: asfalt is snel vuil, je moet het regelmatiger poetsen en na een tijdje moet er een nieuwe laag op komen. Met een kleine 4 % wordt de keuze voor kiezel meer en meer als een voorlopige oplossing beschouwd. Daarnaast is het immers de ideale fundering voor de latere bestrating.

Kasseien

Bijna 1 poller op 8 (12,4 %) voelt zich eerder aangetrokken tot een houten terras, waarbij men meestal opteert voor tropische houtsoorten zoals bankirai en teak. Nadeel is wel dat een houten terras bijzonder glad kan zijn bij regenweer. Ongeveer 15 % van onze pollers plaatst een bestrating op hun terras uit de categorie 'Andere': hieronder verstaan we hoofdzakelijk gegoten betonvloeren, dolomiet en kasseien.

De naakte cijfers


  

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/terras-en-oprit/bestratingsmaterialen/tegel-is-de-favoriet-op-het-terras/