Soorten brievenbussen

Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende brievenbussen? En welke soorten zijn er op de markt? De prijzen variëren enorm. Een gemetselde brievenbus kost al snel meer dan 1.000 euro, maar je vindt ook brievenbussen voor heel wat minder geld.

Gemetselde brievenbus

Gemetselde brievenbussen zijn meestal de mooiste, maar ook de duurste oplossing. Er komt wel heel wat werk bij kijken: fundering, metselwerk, … Voor gemetselde brievenbussen bestaan er speciale kastjes. Koop deze wel vóór je met het metselwerk begint. Anders is het soms moeilijk om een kastje te vinden dat je in de gemetselde constructie kan plaatsen.

Zelf een brievenbus metselen? Neem dan een kijkje bij Klussen: brievenbus metselen.

Kant-en-klare brievenbus

Kant- en klare brievenbussen zijn goedkoper en eenvoudiger. Deze bussen kan je gewoon met beton verankeren of ingraven. Je hebt veel keuze op vlak van vorm en materiaal:

  • Roestvrij staal (RVS of inox): een mooi en degelijk materiaal, maar vrij duur.
  • Aluminium: roest niet, maar is minder sterk dan staal.
  • Staal: biedt een beschermlaag tegen roest. Verkrijgbaar in alle RAL-kleuren.

Natuursteen

Een brievenbus van natuursteen bestaat meestal uit Belgische blauwe hardsteen, arduin of een oosterse variant. Steenkappers bieden ook bussen aan uit witte kalksteen of graniet. Er zijn diverse andere materialen waaruit je kan kiezen, zoals brievenbussen uit beton en hout. Combinaties behoren ook tot de mogelijkheden.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media