Moderne brievenbus is strak, sober en praktisch

  • brievenbus
  • brievenbus
  • brievenbus

Is de brievenbus een noodzakelijk kwaad of een waardevolle aanvulling op je woning? Wij beweren het laatste. Wel met dat verschil dat de moderne brievenbus uitgesproken strak is, om niet te zeggen minimalistisch. Terwijl in de huizenbouw ook traditionele bouwstijlen, genre pastorij, het goed blijven doen.

Gebruiksvriendelijkheid voorop

De brievenbus anno 2012 mag niet te pittoresk ogen. Ze moet strak zijn, met liefst ook de klep geïntegreerd in de kast. Gebruiksvriendelijkheid staat voorop: ‘form follows function’ op zijn best.

Nooit zo veel post

Toch zitten grote modellen in de lift, volgens fabrikanten. Omdat we, raar maar waar, nog nooit zo veel post kregen. De weekendbijlagen van kranten barsten uit hun voegen en kilo’s reclameblaadjes blijven de gleuf vullen.

Bovendien zijn we steeds minder geneigd om de buren lastig te vallen als we op vakantie gaan. Hoeft ook niet, als je brievenbus maar groot genoeg is!

Keuze te over

Het moet dan wel strak en sober, nog heb je keuze te over. Brievenbussen uit roestvrij of gelakt staal, kunststof en aluminium vormen de hoofdmoot. Het zijn tijdloze, betaalbare materialen, ideaal voor een onopvallende, gebruiksvriendelijke vormgeving.

Statussymbool

Het kan ook exclusiever. Wat te denken van een betonnen brievenbus? Of een brievenbus in Belgische blauwe hardsteen? Hardsteen is luxueus, verkrijgbaar in diverse afwerkingsniveaus. En je kan het combineren met andere materialen zoals teakhout of metaal.

Kortom: dé keuze als je brievenbus ook een beetje een statussymbool mag zijn.

Vrijstaand

Vrijstaande brievenbussen zijn in opmars. De wet bepaalt immers dat je brievenbus tegen de straat moet staan. Staat je woning niet vlak tegen de straat, dan kan een hangende of inbouwbrievenbus alleen als je een tuinmuurtje hebt aan de straatkant.

Kleur maakt het verschil!

In het beste geval is je brievenbus perfect afgestemd op je woning. Je kan heel ver gaan en gevel, ramen, deuren en de garagepoort allemaal op elkaar laten aansluiten, met als klap op de vuurpijl een brievenbus in dezelfde kleur. Het helpt als je een RAL-kleur kunt selecteren - sommige fabrikanten bieden deze service aan.

Maar je brievenbus hoeft niet per se dezelfde kleur te hebben als het schrijnwerk. Een felle, contrasterende kleur levert dikwijls een bijzonder resultaat op. Wil je ook ’s avonds en ’s nachts de show stelen, dan is een brievenbus met led-verlichting misschien wel aan jou besteed …

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media