livios logo

Is jouw brievenbus een lastpak?

brievenbus


© bobi  

brievenbus


© Bobi - Koppen  

Postbodes hebben er genoeg van. Is je brievenbus te klein of staat ze te ver van de weg, dan dreigt De Post ermee om geen brieven meer te posten…

Postbodes laten een kaartje achter als je brievenbus niet voldoet. Je krijgt maximaal 3 waarschuwingen. Geef je hier geen gehoor aan, krijg je ten slotte een aangetekende brief. Pas wanneer je die ook laat voor wat het is, zal je je post moeten gaan afhalen ter plekke op het postkantoor.

Uitzonderlijke gevallen

De Post wijst erop dat het gaat om uitzonderlijke gevallen. Mensen met een klein voortuintje, waarvan de brievenbus op 3m van de openbare weg staat, moeten geen schrik hebben.

Sinds 2008 zijn er nieuwe Europese normen voor de afmetingen van brievenbussen, maar die gelden enkel voor huizen die na dat jaar gebouwd werden. Daarom zullen postbodes zelf nagaan welke brievenbussen hinder veroorzaken.

Wat zegt de norm?

De gleuf van je brievenbus moet voortaan minstens 23cm breed zijn. De voorgeschreven gleufhoogte bedraagt 3cm en de bus moet 35cm diep zijn. Hierdoor kan een A4-omslag er zonder plooien in.

Lees ook: Brievenbus moet breder

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/terras-en-oprit/brievenbus/is-jouw-brievenbus-een-lastpak/