Profiline van ACO: efficiënte afwatering voor balkons en dakterrassen

We kiezen er alsmaar vaker voor om in een appartement te wonen, maar dan wel liefst eentje met een gezellig balkon, een mooi dakterras of een fraaie daktuin. Maar wat als het regent? Dan verandert je buitenruimte al snel in een modderpoel als je niet voldoende afwatering voorziet. Om grote hoeveelheden water van hoge gevels en slagregen snel en efficiënt af te voeren, ontwikkelde ACO Profiline.

Drempel verlaagd

Bij zware regenval is Profiline een extra buffer die regen- en smeltwater snel en veilig afvoert vanop een verdiep. Zo voorkomt het opspattend water en mogelijke beschadiging van je gevelconstructie. Bovendien ontstaan er met dit lijnafwateringssysteem geen plassen langs de gevel en kan je de opgelegde drempel van 15 cm verlagen naar 2 cm. Ideaal voor wie graag zijn binnenruimte naar buiten doortrekt maar geen zin heeft in indringend water.

Open constructie

Profiline heeft een open constructie die de snelle droging van de dakconstructie bevordert en is zowel verkrijgbaar in roestvrij staal (AISI 304) als in thermisch verzinkt staal. Het lijnafwateringssysteem is beschikbaar in verschillende breedtes van 10 tot 25 cm en twee verschillende modellen. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een systeem met een vaste bouwhoogte, maar ook voor een goot die traploos in hoogte verstelbaar is. Dat maakt Profiline geschikt voor nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Meer info: www.aco.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media