livios logo

Lenteklaar met deze 5 populaire terrasklussen

Met de nakende lente is het tijd om een stand van zaken van je terras op te maken. Hoe geniet je volop van komende lente en zomer? We helpen je op weg met deze vijf meest gelezen klussen onder de Livios-lezers.

1. Natuurstenen tegels plaatsen in mortelbed


  

 

Natuursteen geeft je terras een surplus aan uitstraling. Doorheen de jaren worden je stenen steeds unieker. Welk soort natuursteen kies je en hoe ga je te werk van graven tot voegen plaatsen?

2. Onkruid verdelgen en voorkomen


  

 

De eerste ietwat warmere temperaturen betekenen dat je het groen in je tuin beter in de gaten moet houden. Onkruid loert namelijk om de hoek. Hoe meer ruimte je ze geeft om te groeien, hoe moeilijker je ze verwijderd krijgt. Ook rondom je terras. Gelukkig zijn er verschillende oplossingen!

3. Houten terras aanleggen

Foto Livios
  

 

Een houten terras oogt rustiek en charmant en geeft extra warmte aan je terras. Wat mag je zeker niet uit het oog verliezen als je zelf jouw terras wil aanleggen?

4. Klinkers en sierkasseien leggen


  

 

Of het nu voor je oprit, je terras of je tuinpad is, met klinkers of sierkasseien geef je de omgeving rond je woning een boost. Mits een goede voorbereiding valt het bovendien heel goed mee om de klus zelf te klaren.

5. Grindpad aanleggen


  

 

Grind heeft veel voordelen. Het is niet alleen goedkoop en waterdoorlatend, maar je vindt grind ook terug in verschillende kleuren en groottes. Bovendien is het helemaal niet moeilijk om zelf een grindpad aan te leggen.

Op zoek naar nog meer terrasklussen? Neem een kijkje in onze rubriek Terras.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/terras-en-oprit/plaatsing-terras/lenteklaar-met-deze-5-populaire-terrasklussen/