Met deze overkappingen geniet je het hele jaar van je terras in stijl

De staycation van vorige zomer heeft heel wat mensen doen beseffen dat je niet altijd hoeft te reizen om te genieten van je vakantie. Met een terrasoverkapping geniet je bovendien niet alleen in de zomer van je terras. We vroegen bij enkele fabrikanten na welke nieuwigheden er op de markt zijn.

1. Flexibel buiten leven met Renson Aero Skye

Met de Renson Aero Skye geniet je in elk seizoen van je tuin. Deze overkapping met lamellendak beschut je zowel tegen zon als regen. De daklamellen kunnen niet alleen kantelen, waardoor je kan spelen met de hoeveelheid licht die binnenkomt. Je kan ze ook volledig open schuiven, waardoor je op een mooie dag optimaal geniet van het zonnetje op je terras. Regent of miezert het? Dan sluit je de lamellen gewoon weer en kan je gerust buiten blijven.

Ook als het buiten fris is, kan je onder je overkapping genieten. De heat & soundbeam verwarmer zorgt voor een aangename temperatuur. En ook aan een makkelijke bediening heeft Renson gedacht: de Aero Skye is volledig bedienbaar via smartphone. Je installeert de Renson app en kan daarna naar wens de lamellen openen, sluiten of kantelen.

Stel zelf je stijl samen

Qua design en styling kan je bij Renson dan ook nog eens je persoonlijke smaak volledig zelf samenstellen, met de talloze mogelijkheden aan accessoires, kleuren en materialen. Of je kan ook kiezen voor één van de zes nieuwe totale ‘Design Styles’, de perfecte combinaties tussen materialen en kleuren, samengesteld door een internationale trendwatcher.

Naast overkappingen met alle accessoires biedt Renson tal van andere producten voor de buitenruimte rond je woning, van tuinverlichting tot carport. Wil je die ook in dezelfde stijl laten verder lopen, van je voortuin tot achtertuin, in één design, één uniform kleurgebruik en één stijl? Dat kan perfect, ook als je de aanleg van je buitenruimte in fases wil uitvoeren.

Meer info: www.renson.be

2. 100% Belgische terrasoverkappingen van Brustor

De aluminium terrasoverkappingen van Brustor worden volledig in België gemaakt. Ze bestaan uit hoogwaardige, weerbestendige materialen. De dakconstructies zorgen voor een optimale zoninval, voldoende schaduw of een aangename ventilatie. Blikvangers uit het gamma zijn de Pergola B250 XL en de Pergola B600 S Screen.

De B250XL is uitgerust met lamellen van 21 cm breed en heeft een strak design zonder zichtbare schroeven. Dankzij de perfecte sluiting van de lamellen op de goten, biedt het dak een ideale bescherming tegen opspattend water en voorkomt het koude luchtstromen tussen de lamellen en goten. Als optie kan je de B250XL uitrusten met ZIP-screens en elektrische verwarming.

Intrekbare lamellen

Ook de B600 S Screen is een overkapping met lamellen. Innovatief aan dit systeem is dat het dak zeer compact sluit dankzij de intrekbare lamellen. Als het dak open is, nemen de lamellen amper 13% van de totale oppervlakte in beslag. Je kan de overkapping ook voorzien van screens die perfect in het frame zijn geïntegreerd. De brede en hoge goten zorgen voor een efficiënte afvoer van regenwater en zijn makkelijk te monteren zonder gebruik van siliconen. Je kan het lamellendak, de ledverlichting, terrasverwarming en screens ook eenvoudig bedienen.

Meer info: www.brustor.com

3. Optimaal comfort met de Pergola Z!P van Winsol

De Pergola Z!P van Winsol combineert een eigentijdse architectuur met een gemotoriseerd oproldoek en een intuïtieve bediening. Deze nieuwe terrasoverkapping is beschikbaar met een plat of een hellend dak, elk met een andere functie. Z!P verwijst naar het feit dat het doek van deze aangebouwde overkapping wordt dichtgeritst, waardoor je geniet van een verbeterd comfort en een verhoogde windbestendigheid. Naargelang je smaak en de bescherming die je zoekt, heb je de keuze tussen de Pergola Z!P en de Z!P Cube.

De Z!P is de regenbestendige versie met een schuin dak en ingebouwde waterafvoer in de palen. Tijdens een zomerse regenbui kan je dus gerust op je terras blijven zitten. De Z!P Cube is een zonwerende versie met horizontaal dak en heeft een modernere, minimalistische look. Je kan het doek deels of helemaal uitrollen dus je beslist zelf hoeveel schaduw je op je terras wil. Winsol heeft ook handige snufjes in de Pergola Z!P geïntegreerd: sfeervolle ledverlichting die je kan dimmen of regelen naargelang jouw mood, geïntegreerde Bluetooth speakers en infraroodverwarming, usb-laadpunten en stopcontacten en handige wind-, regen- en zonnesensoren die automatisch reageren als het weer verandert.

Bekroond design

De Pergola Z!P en Z!P Cube kan je makkelijk bedienen via een handige app op je tablet of smartphone of via de optionele design drukknoppen. Die knoppen zijn verlicht en waterdicht. Ze worden netjes geïntegreerd in de palen van de terrasoverkapping en laten je toe om niet alleen het uitschuifbaar doek te bedienen maar ook bijvoorbeeld de verlichting en de screens. De combinatie van alle slimme functionaliteiten en een eigentijds design leverde de Pergola Z!P trouwens de Red Dot: best of the best award op, een erkenning voor innovatieve designproducten.

Meer info: www.winsol.eu

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media