livios logo

Optimaal genieten van je tuin? Dat kan met deze 5 terrasoverkappingen

Wil je met het mooie weer buiten vertoeven? Met een terrasoverkapping zit je ieder seizoen goed. In de zomermaanden biedt het schaduw en verkoeling op je terras. Maar ook bij minder mooi weer kan je dankzij geïntegreerde terrasverlichting en -verwarming optimaal van je tuin genieten. Een terrasoverkapping is een echt verlengstuk van je woning. Laat je inspireren door deze vijf modellen.

1. Spatwater- en winddichte XL-overkapping

Brustor pakt uit met een nieuwe terrasoverkapping: de B250 XL. Deze strakke aluminium terrasoverkapping is duurzaam en vergt weinig onderhoud. Het lamellendak is spatwater- en winddicht. De lamellen van 21 cm breed sluiten perfect aan op de goot: een strak design gegarandeerd! Wil je van de volle zon genieten of zit je liever in de schaduw? Dat bepaal je zelf. Je kan de lamellen kantelen voor meer of minder lichtinval. Je kan ook voor optionele geïntegreerde ZIP-screens kiezen zodat je overkapping volledig windvrij is.

Wil je ’s avonds langer buiten genieten? Dat kan dankzij de sfeervolle ledverlichting: van dimbare ledstrips in de lamellen tot spotjes in de structuur. Je kan deze terrasoverkapping besturen via de afstandsbediening, maar ook via je smartphone of tablet. Je kan de verlichting of de stand van de lamellen zelfs regelen met je stem dankzij spraakbesturing via Google Home of Amazon Alexa. 

Meer info: www.brustor.com

terrasoverkapping terras tuin

Foto Brustor
  

terrasoverkapping terras tuin

Foto Brustor
  

2. Ingebouwd lamellendak met roteerbare lamellen

Wil je een lamellendak inbouwen in een bestaande of nieuwe constructie? Bijvoorbeeld in je dakstructuur? Dankzij de Aero-versie is dit mogelijk bij alle lamellendaken van Renson met roteerbare lamellen én met vast dak. Met de Aero-overkapping moet je niet wachten tot de zomer tot je met volle teugen buiten kan genieten. Je bent voldoende beschut tegen alle mogelijke weersomstandigheden waardoor je binnen en buiten perfect in elkaar kan laten overlopen.

De Aero-overkapping met kantelbare lamellen zorgt voor een aangenaam klimaat op je terras. Je bepaalt zelf de ideale lichtinval en ventilatie en de kantelbare lamellen zorgen er in gesloten stand voor dat je geen last hebt van de regen. Bij het openen van de lamellen na een plensbui wordt het water in de lamellen via de geïntegreerde gootjes naar de zijkant van het dak afgeleid. Zo krijg je geen onverwachte douche in je nek. Bovendien kan je het dak met tal van opties afwerken zoals lichtdoorlatende lamellen of een regen- en windsensor die de lamellen automatisch regelen. Of wat dacht je van geïntegreerde sfeerverlichting of ledstrips?

Meer info: www.renson.eu

terrasoverkapping Aero terras tuin

Foto Renson
  

terrasoverkapping Aero terras tuin

Foto Renson
  

3. Gebruiksvriendelijke terrasoverkapping met technische snufjes

De Pergola SO! Van Winsol is een terrasoverkapping met automatisch gestuurde lamellen om het jou makkelijker te maken. De lamellen herpositioneren zich naargelang je geolocatie en de stand van de zon. Zo geniet je op elk moment van de perfecte hoeveelheid schaduw of licht. Heb je een groot terras dat je helemaal wil overkappen? Dan kan je de verschillende SO!-modules aan elkaar koppelen. Iedere module heeft een maximale afmeting van 4,5 op 6 meter. De palen ondersteunen de constructie en bieden tegelijkertijd ruimte voor Bluetooth-speakers en aansluitingen zoals stopcontacten en usb-laadpunten.

Deze terrasoverkapping biedt verschillende ledverlichtingsopties om de perfecte sfeer te creëren. Iedere Pergola SO! is standaard voorzien van dimbare en directe witte ledverlichting. Daarnaast kan je optioneel kiezen voor indirecte RGB-verlichting, regelbare koude of warme verlichting, een sterrenhemel of dimbare spots in de laterale steunbalken. Wil je nog meer licht? Dan kan je ook spots in de lamellen integreren die je apart kan bedienen.

De verlichting, muziek, screens en verwarming bedien je via een aparte afstandsbediening of via een app op je smartphone of tablet. Of je kan ook druktoetsen laten verwerken in de steunpalen. Handig als je je smartphone niet bij de hand hebt of als je net uit het zwembad komt en je je smartphone niet met natte handen wil bedienen.

Meer info: www.winsol.be

terrasoverkapping Pergola SO! terras tuin

Foto Winsol
  

terrasoverkapping Pergola SO! terras tuin

Foto Winsol
  

terrasoverkapping Pergola SO! terras tuin

Foto Winsol
  

4. Openschuifbaar lamellendak met optimaal comfort

Met het nieuwe openschuifbare lamellendak Brera van Harol tover je jouw terras om tot een ware buitenkamer. De vernieuwde lamellen van Brera gaan tijdens het kantelen volledig open waardoor je van nog meer zonlicht geniet in open stand. Het lamellendak is uitgerust met slechts één motor en een draadloos bedieningssysteem van Somfy.

Dankzij de optionele verlichting is het ook na zonsondergang gezellig vertoeven op je terras. Je hebt ook nog andere mogelijke uitbreidingen zoals screens of glazen schuifwanden om je tegen de zon, wind of regen te beschermen. Brera is verkrijgbaar in drie verschillende modellen:

  • Brera Basic: zwevend model met optie ledverlichting, tot 430 x 585 cm
  • Brera Superior: opties ledverlichting en glazen schuifwand, tot 450 x 600 cm
  • Brera Premium: opties ledverlichting, glazen schuifwand en screen, tot 450 x 610 cm

Meer info: www.harol.be

terrasoverkapping Brera terras tuin zwembad

Foto Harol België NV
  

terrasoverkapping Brera terras tuin

Foto Harol België NV
  

5. Terrasoverkapping met op maat gemaakte verticale panelen  

Wil je jouw creativiteit de vrije loop laten? Umbris brengt een nieuwe aanvulling op de markt voor je terrasoverkapping: de verticale lamellen Louvres. Deze pivoterende lamellen zijn in hout of aluminium verkrijgbaar en worden op maat gemaakt. Ze doen dienst als zonwering en zorgen voor een strak lijnenspel. Ideaal voor wie van moderne architectuur houdt.

Je kan deze panelen met verticale lamellen kantelen voor meer privacy of om de lichtinval te regelen. Wil je de zon doorlaten op je terras of heb je liever iets meer schaduw? Ook bij wind of regen kan je de lamellen sluiten zodat ze meer beschutting bieden. Zo geniet je ook bij minder mooi weer van je terras.

Meer info: www.umbris.be

terrasoverkapping Louvres terras tuin


© Umbris  

terrasoverkapping Louvres terras tuin


© Umbris  

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/terras-en-oprit/terrasoverkapping/optimaal-genieten-van-je-tuin-dat-kan-met-deze-5-terrasoverkappingen/