Win een exemplaar van het Zakboek voor de vogeltuin!

Ben jij ook gefascineerd door vogels en wil je er meer tot in je eigen tuin of op je terras of balkon krijgen? Dan biedt het Zakboek voor de vogeltuin - het nieuwe boek van tuinjournalist Marc Verachtert, die eerder al Zakboeken schreef voor de klimaattuin en de hapklare moestuin - daarvoor de ideale leidraad. Het boek biedt je boeiend geschreven praktische tips om de vogelvriendelijkheid van je tuin op te krikken en hen zo tot vaste gasten te promoveren in jouw buitenomgeving.

Wat je precies kan verwachten? Het boek geeft je eerst en vooral mee hoe je met een verscheidenheid aan bomen, struiken en bloeiende planten een gezellige buitenomgeving kan creëren die niet alleen vogels, maar ook de bewoners zelf aanspreekt. Je leert hoe je er met de juiste plantkeuze voor zorgt dat vogels in jouw tuin hun nestje bouwen, en hoe je zowel zaad- als insectenetende vogels en stand- en trekvogels een aantrekkelijk menu voorschotelt.

Vogels herkennen en een vleugeltje helpen

Maar het boek gaat nog verder dan dat: met de hulp van ervaren tuinvogelexperten ontdek je ook hoe je vogels dat extra zetje geeft dat ze steeds vaker nodig hebben om sterk en gezond de winter te overbruggen en om hun jongen groot te brengen, zowel in de stad als in de stadsrand. Bovendien leer je dankzij een dertigtal vogelportretten van fotograaf Willy Ceulemans de vogels beter kennen. Dankzij zijn portretten leer je de verschillende soorten niet alleen uit elkaar houden, maar krijg je ook inzichten over hun voedselvoorkeuren, hoe ze met elkaar omgaan en nog veel meer leuke details.

Win jouw exemplaar

Wil jij jouw tuin, terras of balkon ook gastvrijer en aantrekkelijker maken voor vogels? Goed nieuws, want Livios mag vijf stuks van het Zakboek voor de vogeltuin weggeven. Beantwoord hieronder de wedstrijd- en schiftingsvraag, laat je gegevens achter en wie weet zit er binnenkort wel een exemplaar in jouw brievenbus.

Veel succes!

Praktisch:
Zakboek voor de vogeltuin
Aantal pagina’s: 176
ISBN 9789401481915
Publicatie door Lannoo januari 2022
Verkoopprijs: 20,99 euro

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media