Leestip: maak je tuin stap voor stap ecologisch

Droom je van een ecologische tuin waarin bomen mogen uitgroeien, spontane plantengroei een kans krijgt, waarin dieren welkom zijn en water een plaats krijgt? Dan is het nieuwe boek van Velt vzw - ‘Ecologische tuin: van aanleg tot beheer’ – zeker een aanrader. Het gidst je stap voor stap door de aanleg van een ecologische tuin.

6 delen

Moet je je tuin nog aanleggen of wil je je bestaande tuin omvormen naar een natuurvriendelijker stukje groen? Dan kan je aan de slag met dit boek. In zes delen gidst het je doorheen de verschillende fases. In deel 1 en 2 krijg je informatie over de ecologische tuin en hoe je het ontwerp en beheer daarvan aanpakt. Deel 3 biedt inspiratie en laat je ontdekken welke groenvormen er allemaal zijn. Denk maar aan bloemenborders of een bloemengrasland. In deel 4 staat regenwater centraal. Zo komen o.a. verhardingen voor je oprit, terras en tuinpaden aan bod.

Deel 5 helpt je nadenken over hoe je start met je tuin. Hoe stel je je wensen scherp? Wat is er mogelijk met jouw tuin en welke plantenlijst ga je opstellen? Na die vragen kan je in deel 6 aan de slag met de praktijk. Hierin komt de aanleg aan bod. Je leest ook hoe je de bodembedekking aanpakt, ongenode gasten uit je tuin houdt en welke werktuigen handig zijn.

Minder arbeid, meer genieten

Het boek telt 420 pagina’s en is vooral heel praktisch opgesteld. Mooie tekeningen en foto’s brengen de informatie helder in beeld. Ook planten kiezen is handig weergegeven in tabellen. Daarnaast krijg je doorheen het boek ook heel wat tips, bijvoorbeeld over hoe je water beter vast kan houden en laten infiltreren in je tuin. Ook als je al al wat ouder of minder mobiel bent, kan je met dit boek aan de slag. Zo krijg je info over hoe je je tuin arbeidsvriendelijker kan maken, zodat je meer tijd overhoudt om echt van je tuin te genieten.

Ecologische tuin: van aanleg tot beheer

  • Aantal pagina’s: 420
  • Prijs: 39 euro
  • ISBN 978 94 929 0709 7
  • Uitgeverij: Velt vzw

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media