livios logo

reglementering beplanting voortuin

Vraag

Wij willen onze voortuin heraanleggen. Over wat mag in de achtertuin vinden we heel veel regels terug, maar hoe zit het met de voortuin? Hoe hoog mogen hagen, leibomen, heesters ... zijn aan de voorzijde (dus de straatkant) en langs de zijkanten in de voortuin?

We denken er ook over om een semitransparant plexiglasscherm te plaatsen als een soort schutting in de voortuin (zijkant op 3 m van de buren). Het is lichtdoorlatend, maar opaal in plaats van transparant om inkijk tegen te gaan. Mag dit? Het enige wat we in onze bouwvergunning terugvinden, is dat stenen muurtjes max. 70 cm hoog mogen zijn.

Antwoord

Dit kan je best eens gaan navragen bij de stedenbouwkundige dienst van jouw gemeente of stad. Daar kunnen ze je vertellen wat de specifieke voorschriften zijn en weet je meteen wat mag of wat niet.

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Tuinaanleg

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinaanleg-en-onderhoud/tuinaanleg/vraag/35222/reglementering-beplanting-voortuin/