livios logo

Blaas je tuin nieuw leven in met deze tips

Van afgeleefd en saai naar een groen rustpunt met een twist. Met deze handige en budgetvriendelijke tips geef je jouw tuin en terras in geen tijd een totaal nieuwe look. Succes gegarandeerd!

Kleureninjectie

Niets wat een tuin en terras meer tot leven wekt dan een flinke dosis kleur. Hierin ga je zo ver als je zelf wil. Eén fuchsia bloempot of kaarsenhouder in een voor de rest groene omgeving of net helemaal over the top met een gekleurde omheining en dito tuinmeubels? Proberen staat vrij. Zelfs met een tof tafellaken vrolijkt je terras meteen op.

Opgeruimd staat netjes

Een zitbank die tegelijkertijd dienst doet als opbergkoffer voor kussens van je ligstoelen, een tafeltje dat met een trendy kussen erop plots een hippe poef wordt, tuinmeubels die je volledig in elkaar kunt schuiven … Wie een beetje zoekt, zal merken dat er heel wat slimme opbergoplossingen op de markt zijn. 

Relax!

Voor velen is de tuin de uitgelezen plek om te onstressen. Ook hier zijn de mogelijkheden eindeloos. Voor elk budget en naar ieders smaak. Denk aan hangmatten, zitzakken, schommelbanken, rustgevende waterpartijen, een zonneterras … 

Klein maar groots

Niet iedereen heeft een grote tuin. Geen nood, ook op een paar vierkante meter koer, een balkon of zelfs vensterbank kan je je creativiteit loslaten. Een paar goedgekozen accessoires en plantenbakken bereiken meer dan je zou denken. Hou je van afwisseling? Kies dan voor eenjarige planten. Zo ziet jouw stukje ‘groen’ er jaar na jaar weer helemaal anders uit. Nog handig voor kleine koertjes of balkons: hang een collectie bloempotjes met kruiden tegen de muur en je hebt meteen een minimoestuin bij de hand.

tuin terras


© Getty Images  

herfst tuin vrienden gezellig


© Getty Images  

Het hele jaar door

Niet alleen wie een veranda heeft, geniet het hele jaar door van zijn tuin. Ook met een terrasoverkapping of pergola, die je makkelijk zelf ineen klust, kom je al een heel eind. En met een vuurkorf, outdoor muziekinstallatie en gezellige verlichting kan het zeker niet meer stuk. Helemaal top is een praktische buitenkeuken. Ideaal voor zachte herfstavonden of een winterbarbecue.

Lees ook:

9 dingen die je moet weten over tuinonderhoud

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinaanleg-en-onderhoud/tuinonderhoud/blaas-je-tuin-nieuw-leven-in-met-deze-tips/