livios logo

Groenwerken in zicht: 5x de handen uit de mouwen

Niet alleen je terras wil met een propere lei aan de lente beginnen. Ook je tuin is klaar voor een nieuw begin. Wij selecteerden vijf graag gelezen artikels om jouw groene vingers te oefenen.

1. Onkruid verdelgen en voorkomen

Onkruid vergaat niet. Nooit. Er bestaan wel bestrijdingsmiddelen en manieren om onkruid in te perken of te voorkomen. Pak je het op de juiste manier aan, dan haalt er iedereen er voordeel uit: jijzelf, maar ook de fauna en flora in je tuin.

Lees verder

9770 onkruid verdelgen en verwijderen


  

 

2. Boom vellen

Ben je het bladeren harken meer dan beu? Of nemen de bomen in je tuin te veel zonlicht af? Dan vertellen we je in een aantal stappen hoe je een kleine of middelgrote boom op een veilige en praktische manier velt. Ga wel eerst na of je zomaar een boom mag omhakken in je tuin.

Lees verder

6224 boom vellen


  

 

3. Buitenshuis elektriciteit aanleggen

Heb je nooit wachtbuizen voorzien in je tuin om je elektriciteitsleidingen door te trekken? Geen nood. Op een vrij simpele manier leg je alsnog stroompunten aan op je terras of in je tuin. Handig voor bijvoorbeeld je gasbarbecue of mooie sfeerverlichting, zonder dat je de verlengkabel moet uitrollen. Hoe pak je jouw buitenverlichting trouwens best aan?

Lees verder

7107 Buitenlamp met bewegingssensor installeren


  

 

4. Pergola bouwen

Een pergola bouwen is de perfecte manier om je klusvingers te ontwikkelen. Laat deze houten tuinconstructie begroeien met klimplanten en je hebt een natuurlijk zonnescherm. Maak je er nog een dakconstructie aan vast, dan doet een pergola zelfs dienst als terrasoverkapping. Aan de slag dus en genieten maar!

Lees verder

5298 pergola maken


  

 

5. Groenten planten of zaaien

Welke groenten zaai of plant je op welk moment? Vanaf de vroege lente kan je al volop aan de slag. Broccoli, sla, tomaten, noem maar op: check onze plant- en zaaikalender. Vraag je je trouwens af wat de top vijf meest zelfgekweekte groenten zijn?

Lees verder

12456 Zaai- en plantkalender groenten


  

 

9 dingen die je moet weten over tuinonderhoud

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinaanleg-en-onderhoud/tuinonderhoud/groenwerken-in-zicht-5x-de-handen-uit-de-mouwen/