livios logo

Klaar voor de zomer? Zo maak je je achtertuin helemaal vakantieproof

Kijk jij ook al uit naar de zomervakantie en de terugkeer van gezellige avonden met vrienden en familie? Kies je misschien zelfs opnieuw voor een staycation in je achtertuin? Dan is het hoog tijd om nog werk te maken van je tuin, terras of zwembad. We geven je enkele tips & tricks!

De perfecte tuin

Het onderhoud van je gazon is een pak makkelijker met de juiste tools. Heb je weinig tijd of zin om het gras af te rijden? Dan komt een robotmaaier goed van pas. Net zoals je gazon hebben ook je hagen regelmatig een snoeibeurt nodig. Met een heggenschaar klaar je deze klus in geen tijd. Wie liever van een onderhoudsvrije tuin geniet, kan overwegen om kunstgras te plaatsen. Zo kan je de hele zomer buiten genieten zonder te moeten denken aan die vervelende klusjes die je uitstelt.

keramisch terras tuin

Foto Impermo
  

terras tuin omheining schanskorven Schanskorven_2

Foto Betafence
  

terrasoverkapping Aero terras tuin

Foto Renson
  

terras terrasplanken Twinson tuin

Foto Deceuninck
  

terras terrastegels tegels natuursteen zwembad tuin

Foto Carrières Du Hainaut
© Marc Meuwis  

Het ideale terras

Wie zomer zegt, zegt terras. Om je terras volledig in orde te maken, moet je eerst weten welk type terras het beste bij jou past. Lig je graag uren in de zon of zoek je liever de schaduw op? Ontdek het hier. Word je nog niet meteen vrolijk als je naar je terrastegels kijkt, geef ze dan eerst een goede onderhoudsbeurt. Wil je ook bij minder zonnig weer op je terras genieten? Een terrasoverkapping zorgt niet alleen voor verkoeling op je terras, maar biedt ook beschutting bij minder mooi weer. Dankzij geïntegreerde terrasverlichting en -verwarming kan je tot ’s avonds laat buiten vertoeven.

terrasoverkapping terras tuin

Foto Brustor
  

zwembad tuin terras batibouw 2019 lpw

Foto LPW Pools
  

terrasoverkapping Pergola SO! terras tuin

Foto Winsol
  

Gegarandeerd waterpret

Niets is zo leuk als een verfrissende duik in je eigen zwembad. Met deze tips hou je het ook veilig met kinderen in de buurt. Ben jij niet bij de happy few met een ingebouwd zwembad in je tuin? Niet getreurd. Ook met een opbouwexemplaar heb je deze zomer gegarandeerd plezier. Om je zwembadwater in topvorm te houden, moet je wel voldoende aandacht besteden aan het onderhoud. Deze klus helpt je op weg. Wil je ook bij minder warm weer een plonsje wagen? Dan is zwembadverwarming een must. Hier ontdek je hoe je het water op een aangename temperatuur brengt en houdt.

9 dingen die je moet weten over tuinonderhoud

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinaanleg-en-onderhoud/tuinonderhoud/klaar-voor-de-zomer-zo-maak-je-je-achtertuin-helemaal-vakantieproof/