livios logo

Hoe slechte ondergrond tuin aanpakken?

Vraag

Ik woon nu drie jaar bij mijn vriendin. Zij heeft een grote en mooie tuin. Alleen is de grond erbarmelijk slecht. Ik denk dat die van klei en leem is. Het water loopt zeer moeilijk en traag weg. Ik ben al drainagebuizen gaan halen.

Maar hoe pak ik deze grond het best aan? Ik denk allereerst aan de grond goed loswoelen en dan teelaarde en compost erin frezen zodat het voedzaam is. Daarna wil ik er grasmatten op leggen. Zie ik iets over het hoofd?

Antwoord

We raden je aan om de klus Grond verbeteren een door te nemen. Daarin staat beschreven welke stappen je best volgt om de kwaliteit van de grond aan te pakken. 

Beantwoord door: Livios
Meer beantwoorde vragen over Tuinonderhoud

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

9 dingen die je moet weten over tuinonderhoud


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinaanleg-en-onderhoud/tuinonderhoud/vraag/35654/hoe-slechte-ondergrond-tuin-aanpakken/