Koken in de tuin? Dat kan met deze keuken!

Wat doe je als je wil uitbreiden, maar je woning een beschermd goed is? Een creatieve architect onder de arm nemen natuurlijk! Dat deden ook de eigenaars van deze woning uit het Engelse Knutford. Het resultaat: een oud en gezellig huisje in combinatie met een moderne doorkijkkeuken.

  • doorkijkkeuken1

De eigenaars van dit huisje werkten samen met architect Alex Saint. Ze wilden graag een stuk aan hun woning bijbouwen. Maar de woning werd omwille van zijn historische waarde geklasseerd beschermd goed en de opties waren dus beperkt.

Glazen doos

Alex Saint kwam met het geniale idee op de proppen om er een soort van glazen doos aan te bouwen. Een veranda zeg maar. Op die manier voegde hij een nieuw en uniek element aan de woonst toe zonder de oorspronkelijke woning aan te tasten.

Koken in de tuin

Als bestemming van de bijbouw koos Alex Saint samen met de bewoners voor de keuken. Een geslaagd concept als je het ons vraagt. Door de glazen wanden lijkt het alsof je midden in de tuin staat te koken.

Bovendien geeft de schuifdeur de optie om tuin en keuken in elkaar te laten overlopen. Ideaal voor die zomerbarbecues!

Fraai uitzicht én parel van keuken

Naast het fraaie uitzicht van de kookruimte, is de keuken op zich ook een pareltje. De eigenaars kozen duidelijk voor design. Voorzien met moderne krukken, de nodige keukenapparatuur en voldoende opbergruimte.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media