Tuin in landelijke stijl: niet 1 maar 4 terrassen in de natuur

De bewoners van deze charmante woning in Linden zochten een oplossing voor hun steile achtertuin die aan een bospad grenst. Tuinaannemer Ludwig Van Coppenolle bedacht een oplossing: hij ontwierp een romantische en intieme groene zone rond de woning die opgaat in het achterliggende bos. De bewoners vinden hier rust en geborgenheid.

Groene voortuin

In de voortuin wisselen taxusstruiken en hazelaarhekjes elkaar af. De weelderig bloeiende rozen steken er met hun bloemtrossen bovenuit en brengen wat kleur. Met siergrassen en lage taxushagen zorgt Ludwig ervoor dat er het hele jaar door groen aanwezig is in de voortuin. Twee catalpa’s zorgen met hun groene takken voor meer volume.

Tuinpaden leiden de weg

Een pad van kasseiklinkers leidt je naar de voordeur. Daar kan je links afslaan via een grindpad dat je doorheen de lage beplanting naar een romantisch tuinbankje leidt. Sla je rechts af, dan loop je via een grindpad naar een hardhouten poort, waarachter je via een tuinpad met enkele solide treden afdaalt in de tuin.

Verschillende terrassen

De blikvangers in de achtertuin zijn de verschillende terrassen waar de bewoners kunnen genieten. Een eerste terras bestaat uit kleiklinkers en is omringd door leifruit: fruitbomen waarvan de takken horizontaal geleid zijn. Ga je enkele treden lager, dan kom je uit op een tweede terras in grindslag met loungehoek. Het bladerdak zorgt er voor voldoende schaduw. Vandaaruit kan je tussen de buxusbollen nog vier treden naar beneden gaan naar het derde terras dat in de zon baadt. Tussen de muur van de woning en de tuinscheiding ligt er nog een vierde terras in hardhout verborgen.

Een waaier aan planten

Ludwig koos voor verschillende planten: vijg- en bessenstruiken langs het huis, lavendelstruiken die heerlijk geuren langs het terras, diverse hortensia’s die voor kleur zorgen en verschillende soorten schaduwplanten die als blikvanger fungeren. Dieper in de tuin ligt er nog een breed grasperk. Een pad in houtschilfers leidt je tenslotte naar een kastanjehouten hek dat aangeeft waar de tuin eindigt en het bos het overneemt.

Met dank aan: Tuinaannemer.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media