Een natuurlijke tuinafsluiting? Ga voor een haag, vlechtscherm of schanskorf

Als je een natuurlijke tuinafsluiting wil, kan je kiezen voor de klassieke haag of een houten vlechtscherm. Ook met schanskorven geef je je tuin een extra natuurlijke uitstraling.

Haag

Een haag is de meest natuurlijke tuinafsluiting die je kan kiezen. Het grote risico is dat hij in de herfst zijn bladeren verliest: dan kan je last hebben van inkijk in je tuin. Bovendien vergt een haag veel onderhoud. Heb je huisdieren? Dan kies je beter voor een meer solide tuinafsluiting.

Tip: Sommige gemeenten keren premies uit voor de aanplanting van inheemse struiken of bomen als afbakening van een perceel. Vraag ernaar bij jouw gemeente!

Schanskorven

Schanskorven bestaan uit gelast gaas, zijn samengesteld uit staaldraad en bedekt met een zink-aluminium legering. Je vult ze met stenen of keien en bepaalt vrij waar en hoe je ze plaatst. Je kan ze zowel naast als op elkaar zetten. De plaatsing is trouwens vrij eenvoudig: je kan je tuin op elk moment herinrichten. Met afstandhouders voorkom je dat de schanskorf bol gaat staan.

Houten vlechtscherm

Houten vlechtschermen zijn een ecologisch alternatief voor houten of betonnen schermen. Wilgen- en hazelaarstakken zijn de ideale materialen voor een gevlochten afsluiting. Je kan de schermen zelf vlechten of het overlaten aan een gespecialiseerde firma die het ter plaatse komt doen.

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media