livios logo

Rondom het huis - Batibouw 2011

Betafence - Paleis 1, 319

Zenturo: designvol totaalconcept als tuinafsluiting

tuinafsluiting zentauro

Foto Betafence
  

Op Batibouw zet Betafence de Zenturo in de kijker. De Zenturo Super is een nieuw paneel met smallere mazen, geschikt voor een grotere variatie én kleinere vullingen bij gebruik als gevulde wand. Het draadpaneel is gelast uit ronde, verzinkte draden en kreeg daarna een polyester coating met stevige adhesielaag. Dubbele, alternerende horizontale draden creëren nog meer stevigheid. Speciaal voor de installatie van Zenturopanelen als gevulde wand ontwikkelde Betafence het Zenturopaalsysteem. De in- en uitwendig verzinkte paal is een rechthoekige buis. De afrasteringspanelen worden aan de palen bevestigd met metalen spinklemmen. Om te voorkomen dat de panelen door het gewicht van de vulling op termijn zouden gaan bolstaan, ontwikkelde Betafence afstandshouders in Zincalu Super gecoate staaldraad.

Tot slot is er de Zenturodraaipoort als sluitstuk van de omheining. Dit is een Zenturodraadpaneel gelast in een poortkader van Betafencesignatuur. Toebehoren als slot, krukken, slotaanslag en scharnieren zijn deel van een nieuw concept, gefocust op kwaliteit, veiligheid en design. Voorbeeld daarvan is de discrete aanwezigheid van het roestvrije slot en veiligheidsverankeringssysteem. Een Zenturopoort kan je individueel invullen, in lijn met het design van de afrastering of net helemaal anders. Deze draaipoorten zijn er in verschillende hoogtes, met één of twee poortvleugels, en zijn combineerbaar met de Zenturopanelen.
Betafence NV

LPW - Paleis 1, stand 311

Zwemkanaal met trendy afmetingen

LPW lanceert op Batibouw het Zwemkanaal Z.K 12-03, met trendy afmetingen (12 m x 3,40 m x 1,50 m). Dit monoblok zwembad komt tot zijn recht in zowel tuinen met een modern design als in kleinere ruimtes. Door de lange en smalle vorm, voldoet de ZK 12-03 aan de behoeften van de meeste sportievelingen.

lpw


© LPW Corporate  

Dankzij de grote en brede treden biedt de trap tegelijkertijd een vlotte toegang tot het zwembad en is het eveneens een ideale rustplaats. Zoals alle monoblok zwembaden van LPW, zal de ZK 12-03 geproduceerd worden volgens een volledig gerobotiseerd proces en is opgebouwd uit een isolerende honingraatstructuur. De opeenvolgende lagen van glasvezelversterkt composietmateriaal geven de nodige sterkte aan het zelfdragend geheel.

Met een zwemoppervlakte van minder dan 80 m ², heb je voor de ZK 12-03 geen bouwvergunning nodig in een groot aantal Belgische gemeenten.
Meer info op LPW

Abrisud - Paleis 1, stand 317

Tech-Style: Eerste zwembadoverdekking in textiel

abrisud


© Abrisud  

Abrisud pakt op Batibouw uit met Tech-Style, de nieuwste telg uit het gamma zwembadoverdekkingen. Als alternatief voor het traditionele polycarbonaat bestaat Tech-Style uit textiel. Een primeur.

Tech-Style is naast een overdekking voor het zwembad ook een decoratief element in de tuin, dat volledig opgaat in de buitenomgeving. Een moderne structuur, geanodiseerde aluminiumprofielen en platinagrijs. Dat zijn de voornaamste kenmerken. Het gepatenteerde textiel met microperforaties is bestand tegen chloor, algen, uv-stralen en vlekken.

De overdekking is beschikbaar in twee uitvoeringen. De uitvoering Thermo-Protect heeft dubbele mazen en is waterafstotend, waardoor regenwater van de wanden afloopt en de pH-waarde van het zwembadwater niet verstoort. De uitvoering Thermo-Regul ademt meer en is luchtdoorlatend.
Meer info op Abrisud

Marlux - Paleis 1, stand 313

Xtirio: inspirerende tuintegels

In 2011 presenteert Xtirio by Marlux een nieuw Moodbook met een collectie buitentegels die perfect inspeelt op de heersende tuintrends. Voor de nieuwe collectie werkte Xtirio by Marlux samen met Karlien Heremans, tuin-, landschaps- en interieurarchitecte. Samen vertaalden ze vier tendensen of hedendaagse levensstijlen naar 4 nieuwe moods voor de tuin.

xtirio by Marlux

Foto Marlux
  

Less is More, minimalisme pur sang
De minimalistische look die al enkele jaren te zien is in architectuur en binnenhuisinrichting, zet zich nu ook door in de tuin met ruime vlakken frisgroen gras, afgewisseld met een paar zorgvuldig gekozen, sobere planten. Strakke betontegels ingrote formaten en een matte afwerking creëren ruime vlakken. Wit, grijs en zwart zetten de toon.

So Chique, warm minimalisme
So Chique staat voor een sober interieur. Minimalistisch, maar dan met warme materialen en kleuren. In de collectie buitentegels onder de naam So Chique wisselen donkere natuurlijke kleuren af met levendige, warme tinten. De details zijn verfijnd, het geheel blijft strak.

Naturals, natuurlijk rustgevend
Een strakke vormgeving en een voorkeur voor lichte, natuurlijke materialen en kleuren. De collectie tuintegels in de Naturals-mood is natuurlijk en neutraal met tinten van crème en zachtgrijs en tonen uit het bos. De grote formaten hebben een gestructureerde afwerking.

Rustic Charm, gezelligheid in huis en tuin
In een rustiek interieur staat gezelligheid voorop met warme aardetinten zoals terracotta, oker, beige en zandkleur en natuurlijk materialen. In dit gamma toont Xtirio kleinere betontegels, verrassende legpatronen en levendige kleurencombinaties.
Meer info op Xtirio

Ebema - Paleis 1, stand 107

Ebema ziet het groots

Ebema, met hoofdzetel in Zutendaal, zet in op zijn populaire Megategel-gamma. De Mega-Smooth heeft bij de eerste aanblik het uitzicht van gepolierd beton. Het oppervlak heeft een wolkeffect dat de tegel een glanzend, fluweelzacht uiterlijk geeft. De wisselende kleurnuances krijgen na verloop van tijd pas hun ware uitstraling. De strakke vorm bepaalt verder mee de uitstraling van de Mega-Smooth. De tegel is perfect combineerbaar met een moderne en eigentijdse woningarchitectuur.

Mega-Smooth kan dienen voor het terras, als staptegel of voor het tuinpad. Tegels van 100x100 cm, 60x60 cm, trappen en opsluitbanden vormen het basisgamma. Maar ook series zoals tegels met een motief kunnen een creatieve geest tot unieke ontwerpen inspireren.

Mega-Smooth is beschikbaar in een groot kleurenpalet. Cream Velvet is dé kleur bij uitstek om een designtuininrichting extra allure te geven. Grey Velvet en Blue Velvet komen tot hun recht in een industriële of huiselijke omgeving. Het plaatsen van de Megategels is specialistenwerk. Stone & Style investeert maximaal in het ter beschikking stellen van de nodige hulpmiddelen en het opleiden van de plaatsers om tot een perfect eindresultaat te komen. Plaatsers die slaagden in hun opleiding krijgen het label ‘Erkend Plaatser’ en zijn de voorkeurpartners voor de plaatsing van de Megategels.
Meer info op Ebema

LC & DV - Paleis 1, stand 503

Zwembad voor de kleine tuin

zwembad polyester


© LC & DV  

Zwembadenspecialist LC & DV heeft op deze Batibouweditie extra aandacht voor de kleine tuin. Ook bezitters van een bescheiden tuin kunnen nu dromen van een zwembad.

Het polyester zwembad heeft een afmeting van 4 m x 3.80 m (diepte 1,50 m). Dit zwembad kan ook uitgerust worden met een jetstream en/of massagejets. Het is beschikbaar in verschillende kleuren. Een polyester zwembad is eenvoudig in onderhoud en heeft een goede prijs/kwaliteit-verhouding. Nog een voordeel volgens LC & DV is de duur van de plaatsing: op 5 dagen tijd is het zwembad geplaatst en kan je zwemmen. Meer info op lcdv.

Terugbetaling tickets

Wie tijdens Batibouw een zwembad bestelt bij LC & DV, krijgt zijn (2) toegangsticket(s) terugbetaald.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/afsluiting/23429/rondom-het-huis-batibouw-2011/