livios logo

Tien artikels die je moet gelezen hebben

45 Livios-nieuwsbrieven in 2012, goed voor ruim 200 artikels: een hele boterham! Wij pikten er voor jou de populairste en meest interessante uit. Verplicht leesvoer voor elke (ver)bouwer!

dampscherm

Foto ISOVER
  

1. Het verschil tussen onderdak en dampscherm
Je dak isoleren is dé eerste stap naar een energiezuinige woning. Maar er komt meer bij kijken dan wat isolatie tussen de kepers steken. Doen de termen 'onderdak' en 'dampscherm' geen belletje bij jou rinkelen? Schaaf je kennis dan op amper vijf minuten helemaal bij.

2. Gipsplaten, pleisteren, chape, … Wat eerst?
De coördinatie en planning zijn de grootste uitdagingen in een (ver)bouwproject. Hoe zit het met de opeenvolging van chape- en pleisterwerken? Geldt er een vaste volgorde of zijn ze inwisselbaar? Raf De Haes van Knauf tackelt de vraagtekens.

Sleutel-op-de-deur SOD kijkwoningen huis woning

Foto Durabrik Bouwbedrijven nv
  

3. Hoeveel kost een nieuwbouwwoning?
'Hoeveel kost het om een woning te bouwen?' of 'Wat is haalbaar met mijn budget?' Iedereen die met het idee speelt om te bouwen, vraagt het zich af. Jammer genoeg is er geen pasklaar antwoord. Wij schotelen je deze leidraad voor.

4. Spouw na-isoleren: optie voor jouw woning?
Je spouw na-isoleren is een kleine investering met een groot rendement. Maar niet elke spouw is hier zonder meer voor geschikt. Wij overlopen samen met Wouter Verlinde van Isotrie de verschillende criteria.

pannenlift dakpannen

Foto Groep Huyzentruyt nv
  

5. Is jouw dak aan renovatie toe?
Pas een te renoveren huis gekocht? Hoe weet je dan of het dak aan vernieuwing toe is? Zijn het enkel de dakpannen die je zal moeten vervangen of ook de constructie zelf? Dakspecialist Erik Broekhoven weet raad.

6. De elektrische keuring in zes weetjes
Wanneer is een keuring verplicht? Wie mag ze uitvoeren? En wat kost dat allemaal? Xavier Malherbe van keuringsorganisme OCB antwoordt op de meest gestelde vragen. Met deze zes weetjes ben je helemaal up-to-date.

woning huis sleutel-op-de-deur sod keuken interieur

Foto Blavier
  

7. In vier stappen naar je droominterieur
Niemand minder dan interieurarchitect Filip Deslee neemt je mee op sleeptouw naar het ideale interieur. "Elke inrichting vertrekt vanuit de vraag hoe jij leeft." Benieuwd hoe jij je interieur onder handen kan nemen?

8. Lucht-lucht- of lucht-waterwarmtepomp?
Waar zijn jij en je woning het best mee af? Twee specialisten laten hun licht schijnen over actief koelen, reactietijd, warmteafgiftesystemen, leidingwerk en renovatie. Hulp nodig om deze knoop door te hakken?

9. Ventilatie: doe-het-zelf of specialistenwerk?
Twee installatiebedrijven en twee fabrikanten schetsen een genuanceerd beeld over het zelf plaatsen van ventilatie. Handen uit de mouwen of toch maar overlaten aan een ervaren installateur? Lees het hier.

10. Magda? Tuindraad op perceelgrens?
Scheidingsmuren en perceelsgrenzen: in deze Magda bieden we een antwoord over het vraagstuk tuindraad. Mag je die op je perceelsgrens plaatsen of moet je een bepaalde afstand voor je buur laten? Wat kan en wat mag?

Archief

Op zoek naar nog meer leesvoer? Ons nieuwsbriefarchief houdt je wel even zoet. Veel leesplezier!

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/afsluiting/24965/tien-artikels-die-je-moet-gelezen-hebben/