livios logo

Hiervoor heb je niet langer een vergunning nodig

Voor een heleboel handelingen in, tegen en rond je woning heb je een stedenbouwkundige vergunning nodig. Dat lijstje heeft de Vlaamse regering sinds 29 september 2016 ingekort. Voor de volgende ingrepen heb je in het vervolg dus geen vergunning meer nodig.  

Toegangspoort

Daikin Buitenunit warmtepomp (2)

Voor het plaatsen van een airco-unit heb je niet langer een vergunning nodig.

Foto Daikin Airconditioning Belgium
  

Sinds de aanpassingen van kracht zijn, is voor de plaatsing van een toegangspoort een vergunning niet meer verplicht. Voorwaarde is wel dat de geplaatste poort niet hoger is dan 2 meter.

Gebruikelijke constructies

Voor de plaatsing van gebruikelijke constructies zoals airco’s, ventilatie- en hemelafvoerbuizen, dakgoten en schoorsteenpijpen heb je ook niet langer een vergunning nodig. Hierbij is het wel vereist dat deze niet meer dan drie meter boven de nok van het dak uitsteken. Ook het plaatsen van elektrische laadpalen zijn vanaf nu vergunningsvrij.

Ook voorwaarden voor vrijstelling aangepast

De regering paste ook de voorwaarden aan voor de vrijstelling van de vergunningsplicht. Bij bepaalde tuinwerken wordt vanaf nu geen onderscheid meer gemaakt of ze binnen of buiten de dertig meter van de woning gebeuren. Hieronder valt het plaatsen van kleine tuinconstructies en van kleine open of gesloten afsluitingen.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/afsluiting/42613/hiervoor-heb-je-niet-langer-een-vergunning-nodig/