livios logo

Betonnen omheining en keerwanden

Een betonnen afsluiting staat niet langer synoniem met saai en grijs. Er bestaan moderne omheiningen in diverse motieven, verschillende kleuren en maten.

Betonnen omheining

Beton is een snelle manier om een muur te bouwen. Een betonnen omheining bestaan niet meer uit de saaie, grijze betonplaten van vroeger: het zijn moderne omheiningen in diverse motieven, maten en kleuren. Bovendien kan je de platen op verschillende manieren afwerken: denk maar aan platen met houtstructuur of een imitatie van stenen en keien. Het principe is eenvoudig: je plaatst de platen telkens tussen twee steunpalen. Het aantal platen is afhankelijk van de hoogte van de omheining. Om de afsluiting compleet te maken, is de bovenste betonplaat vaak anders gevormd: bijvoorbeeld met een boog aan de bovenzijde.

In onze klus Betonnen omheining plaatsen lees je hoe je zelf zo'n omheining kan zetten.

Doorklikbare foto omheining-met-poort-640x480

Foto Scheys Beton - Stackton®
  

Beton tuin tuinmuur tuinafsluiting


© Getty Images  

Keerwand

Een keerwand bestaat uit betonnen geprefabriceerde T- of L-elementen. In de verticale wand zitten wapening en hijsankers verwerkt. Keerwanden zijn ideaal om niveauverschillen op te vangen, maar ook als geluidscherm en om taluds te verstevigen. Plaats je ze naast elkaar? Dan vormen ze een betonnen muur. Omdat het gaat om losse elementen, kan je het systeem makkelijk indelen, uitbreiden en verplaatsen. Een ander pluspunt is het gebruiksgemak: de elementen vergen amper onderhoud. Standaard kunnen keerwanden een ton overlast dragen. Maatwerk is mogelijk op aanvraag.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/afsluiting/betonnen-omheining-en-keerwanden/