livios logo

Gespot: 5 eyecatchers voor je tuin

Batibouw is voor (ver)bouwers de ideale plek om inspiratie op te doen. Maar ook mensen die op zoek zijn naar nieuwe tuingadgets zijn op de 60ste editie van de grote bouwbeurs aan het juiste adres. Wij inspecteerden de buitenafdeling en verzamelden voor jou de vijf nieuwste tuintrends! 

1. Tuinomheining met houtlook

Zie je de snoeibeurten van een haag niet zitten maar wil je toch een omheining met natuurlijke uitstraling? Dan zijn er de gevlochten tuinwanden van Forest Avenue. Door de verschillende soorten (enkele of dubbele weving) kan je kiezen tussen meer of minder doorkijk.

Je kan ook kiezen tussen verschillende materialen. De tuinafscheidingen met puur polyethyleen zijn UV-bestendig, die met polyethyleen en houtvezels zijn dan weer geweven volgens een gepatenteerde Fiber-techniek. Elke omheining van Forest Avenue heeft dus zijn eigen pluspunten, maar een algemeen voordeel is de onderhoudsvriendelijkheid: één keer per jaar afspuiten met een hogedrukreiniger volstaat!

Foto Forest avenue
  

Foto Forest avenue
  

Foto Forest avenue
  

2. All-in-one tuinverlichting 

Lekkere drankjes, sfeervolle verlichting en goede muziek: dat zijn de drie ingrediënten van een geslaagde zomeravond. De Synergy ledlampen van Kooduu combineren die drie elementen waardoor jouw tuin nog gezelliger wordt. Ze geven namelijk niet alleen licht, je kan er ook je wijnfles in koelen terwijl de Bluetoothspeaker je favoriete muziek speelt!

De Synergy ledlampen zijn verkrijgbaar in drie formaten: 41, 56 of 73 cm hoog. Ze bestaan allemaal uit plastic met aluminium accessoires en een lederen handvat. Dankzij de oplaadbare batterij gaan de drie-in-een-lampen 5, 6 of 10 uur mee.

Richtprijs: vanaf 115 euro

Foto Kooduu
  

Foto Kooduu
  

3. Buiten kokerellen 

Niets zo gezellig als op een zwoele zomeravond als je barbecue aansteken. Maar mag het voor jou al eens iets meer zijn? Dan zijn er de buitenkooktoestellen van OFYR. Ideaal om lekker eten op te bereiden of gewoon om aan te steken als sfeervuurtje. Zelfs wanneer je hem niet gebruikt, blijft het een eyecatcher.

De kooktoestellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen (cortenstaal, beton en black coated steel) waardoor er altijd wel eentje in jouw tuin past. Daarnaast moet je ze amper schoonmaken. Ze mogen onafgedekt buiten blijven staan, wat voor weer het ook is. De OFYR-collectie heeft verschillende designs en accessoires wat je kookervaring nog specialer maakt.

Richtprijs OFYR Classic: vanaf 1.695 euro

Foto OFYR
  

Foto OFYR
  

4. Tuinhuis 2.0

Ben je je klassiek tuinhuis beu? Of wil je in je tuin een plek creëren waar je gezellig met vrienden en familie kan zitten? Dan is een Nipa misschien wel de juiste keuze. De constructie van de hutjes is gemaakt van bamboe, het dak bestaat dan weer uit Nipa-bladeren van de Filipijnse palm. Daardoor blijven de hutjes waterdicht en bestand tegen UV-straling.

Alle Nipa’s worden gemaakt in Cebu op de Filipijnen. Daar gebruiken echte vakmensen met de juiste knowhow alleen maar natuurlijke en ecologische producten. Dat maakt de Nipa’s niet alleen zeer degelijk, maar ook nog mooi. Met een Nipa in je tuin heb je sowieso een instant vakantiegevoel!

Foto Gazebo-garden
  

Foto Gazebo-garden
  

Foto Gazebo-garden
  

5. Persoonlijke spa

De Softub is een lichte en energiebesparende spa. Hij heeft misschien het uitzicht van een opblaasbaar model, maar dat is het zeker niet! Je kan kiezen uit 8 kleuren en verschillende accessoires waardoor je je spa helemaal kan personaliseren.

De Softubs bestaan in drie modellen: Sportster (1 à 2 personen), Legend (3 à 4 personen) en Resort (5 à 6 personen). Door de compacte oppervlakte van de Sportster neemt je Softub weinig plaats in. Ideaal voor kleine terrassen of zelfs balkons.

Richtprijs Softub Sportster: vanaf 6.490 euro

Foto Softub
  

Foto Softub
  

Foto Softub
  


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/afsluiting/gespot-5-eyecatchers-voor-je-tuin/