livios logo

Leidraad voor duurzaam hout in huis en tuin

Gebruik je hout in je woning en wil je weten of de materialen duurzaam zijn? Of ben je misschien nog op zoek naar duurzaam hout? Vzw PEFC Belgium bracht onlangs de vijfde editie van de ‘Gids van PEFC-gecertificeerde bedrijven’ uit. In deze gids vind je de gegevens van bijna 500 Belgische leveranciers die duurzame hout- en papierproducten fabriceren en verkopen.

8713 labelwijzer hout

Producten met het PEFC-logo garanderen de herkomst uit verantwoord beheerde bossen.


  

PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification Schemes) is het grootste boscertificatiesysteem ter wereld. Producten met het PEFC-logo garanderen de herkomst uit verantwoord beheerde bossen. Dit wil zeggen dat het bosbeheer tegelijk economisch leefbaar, milieuvriendelijk en sociaal gunstig is. Zo worden onder andere de rechten van de lokale bevolking gerespecteerd, wordt er rekening gehouden met de fauna en flora en wordt het bos economisch rendabel gemaakt.

 

 

PEFC-gelabelde producten

Er is een groot aanbod van PEFC-gelabelde producten. Ook als je een huis (ver)bouwt of inricht of je tuin aanlegt, kom je in aanraking met hout:

Wil je gebruikmaken van duurzaam hout? Raadpleeg hier de online PEFC-gids.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/afsluiting/leidraad-voor-duurzaam-hout-in-huis-en-tuin/