livios logo

Rondom het huis - Batibouw 2009

Betafence - Paleis 1, stand 319

Poorten en afrasteringen

afrastering


  

Betafence presenteert op de beurs een heel breed productengamma: schuifpoorten, draaipoorten, afrasteringen... In die laatste categorie staat de Pantanet-afrastering centraal. Esthetisch, discreet, duurzaam en snel te plaatsen. Dit stijlvol totaalsysteem bestaat uit geplastificeerd gelast gaas op rollen en bijhorende Betafence-palen.
Deze afrastering wordt voortaan ook aangeboden in antracietgrijs. De Pantanet-afrasteringen uitgevoerd in donkergroen zijn bij vele tuinliefhebbers al lang bekend. Ze vormen een verlengstuk van het natuurlijke groen in vele tuin. Kleur is een essentieel element bij de integratie van afrasteringen in de omgeving en dus ontwikkelde Betafence de Pantanet Family ook in stijlvol antracietgrijs.
De keuze voor die kleur is niet toevallig gekozen. Een bevraging van de consument in een aantal winkelpunten gaf een duidelijk resultaat: 59% van de ondervraagden uitte zijn voorkeur voor antracietgrijs. De gloednieuwe antracietgrijze variant van Pantanet Family vormt een mooi geheel met de bebouwing opgetrokken in moderne bouwmaterialen zoals bijvoorbeeld beton en blauwsteen. De kleurintegratie is compleet met palen en gelast gaas in dezelfde kleur. In functie van de realisatie van één mooi afrasteringsgeheel zijn ook de bijhorende tuinpoorten beschikbaar in antracietgrijs.
Betafence NV

Spira - Paleis 3, stand 212

Inox trap voor doe-het-zelver

inox trap

Foto Spira
  

Spira, producent van inox materialen, heeft de zelfbouwtrap MOIRA-LXT ook in een versie voor buiten gegoten. De nieuwe buitentrap krijgt een inox hoofdstructuur. De treden kan je behalve in PVC, nu ook in inox-traanprofiel bestellen. De inox-trapleuning kan je langs één of beide zijden monteren. Het model is zo gebruiksvriendelijk dat de vaardige doe-het-zelver het op één dag in elkaar kan zetten. Wie ’s morgens het materiaal aankrijgt, heeft dus ’s avonds een nieuwe trap staan!
Als specialist in inox materialen, komt Spira ook op de proppen met een nieuw gamma aan naamplaatjes voor de woning in de iXP-serie, met uitgebreide mogelijkheden qua afmetingen en lettertypes. Aanvullend kan je de woning voorzien van een NUMOX-huisnummer, in inox van 3 mm dik en met een hoogte van 100 of 200 mm naar keuze.
Spira

Harol - Paleis 4, stand 218

Nieuwe overkapping tegen zon, regen en wind

8618

Foto Harol België NV
  

Wispelturige weergoden? De Belgische zonweringproducent Harol maakt er definitief komaf mee met de gloednieuwe PATiO, een innovatieve overkapping die je beschermt tegen te veel zon, regen en wind. Op het terras, aan het zwembad of in de tuin, het systeem laat je van het buitenleven genieten ongeacht het weer.
De overkapping is zo ontworpen dat hij in elke architectonische omgeving past en dat hij overal even gemakkelijk aan te brengen is (montage aan muur, tussen twee muren, aan plafond of op draagbuis).
Er zijn drie verschillende uitvoeringen, beschikbaar in tientallen kleuren en motieven. PATiO-TECNIC is dé oplossing voor wie een flexibele overkapping zoekt met weinig onderhoud. Dit systeem met speciaal ontwikkelde, waterdichte doeken is af te sluiten in een handomdraai en biedt een optimale bescherming tegen zon, regen en wind.
Voor wie van strak en modern houdt, is er PATiO-ALU, een pergolastructuur in aluminium en inox met ingebouwd vouwdak. Eigenlijk de PATiO-TECNIC als basis met aluminium voetpalen. Deze overkapping is monteerbaar op aluminium en is volledig zelfdragend.
PATiO-WOOD combineert moderne techniek met de natuurlijke uitstraling van hout, meer bepaald gedrenkte, gelamineerde Noorse den. De PATiO-TECNIC als basis met houten dragers en voetpalen, en op die manier mogelijk ook volledig zelfdragend. Kortom, voor elke omgeving een robuust, eenvoudig en elegant systeem dat beschut en beschermt tegen te veel zon, regen of wind. Harol België NV

Abrisud - Paleis 1, stand 317

Zwembadoverkappingen

zwembadoverdekking


© Abrisud  

Abrisud, specialist in zwembadoverdekkingen, is een vaste klant op Batibouw. Traditioneel stelt het bedrijf enkele nieuwigheden voor. Zo ook dit jaar: de vlakke overdekking. Met dit unieke concept wint het zwembad aan gebruikscomfort (veiligheid, properheid en warmte van het water gemiddeld +8°C) terwijl de omgeving rond het zwembad wordt gerespecteerd. Het uitzicht van de tuin verandert niet en de overdekking valt helemaal niet op.
De vlakke overdekking heeft dezelfde troeven als de lage overdekking: veiligheid, bescherming, warmte en proper water… en daar bovenop discretie. Deze overdekking onderscheidt zich onder meer door zijn moderne design en specifieke materiaalkeuze. Er zijn twee vlakke overdekkingsconcepten beschikbaar: de gemotoriseerde vlakke overdekking en de afneembare vlakke overdekking. Je kan ze ontdekken in paleis 1.

Filclair Serren Industry nv - Paleis 1 , stand 403

Het hele jaar door genieten van je spa

8485


© Filclair  

Filclair stelt op Batibouw de Spalux voor. De Spalux is de ideale beschutting voor een spa. Het hele jaar door genieten van een spa in de tuin is geen fictie meer. Regen en wind kunnen je plezier niet meer verstoren. Spalux is een vierkante aluminiumconstructie van 3,71m x 371m met een puntdak. De zijhoogte is 2,15m en de nokhoogte 3,05m. Het geraamte is in gelakte aluminiumprofielen in een RAL-kleur naar keuze door poedercoating.
De overkapping is volledig uitgevoerd in klaar gehard glas. Dit glas is thermisch behandeld om het een hogere mate van mechanische en thermische weerstand te geven. Dubbele schuifdeuren op eventueel elke zijde geven je een buitengevoel en vermijden extreme temperaturen binnenin. De richtprijs is 3.735 euro inclusief levering en btw. Ook de montage kan door gespecialiseerde monteurs van Filcliar worden uitgevoerd, met een richtprijs van ongeveer 750 euro inclusief btw.

Robomow - Paleis 1, stand 511

Gazon maaien vanuit je luie zetel

8512


© Robomow  

Gras maaien wordt wel heel gemakkelijk dankzij de Robomow RM400. Deze automatische gazonmaaier maait het gras terwijl je kan toekijken vanuit je luie zetel. Ze zijn eenvoudig in gebruik, gemakkelijk te installeren en perfect voor kleine en grote gazons. Zowel voor vlakke gazons als voor gazons met hoogteverschillen en met regelmatige of grillige contouren.
Dankzij de “ECO”modus en de extra scherpe messen is Robomow groener dan ooit. Om energie te besparen zijn alle nieuwe modellen uitgerust met de “ECO” modus die zelf bepaalt wat de stand van het gras is en zich daaraan aanpast. De drie grote messen snijden het gras in kleine stukjes die op het gazon kunnen blijven liggen en meteen dienst doen als meststof. Er is dus geen grasafval meer en dit draagt bij tot een beter milieu. De Robomow is opgebouwd uit recycleerbare materialen en wordt elektrisch aangedreven door twee oersterke accu’s. Er komt dus geen benzine of olie aan te pas en er is ook geen stank of luchtvervuiling. Met de Robomow kan je het gras maaien zonder de buren te hinderen, want de motoren zijn fluisterstil (slechts 65db in Eco mode).

All Seasons - Paleis 1, stand 215

Klaar voor de toekomst

8661


© All Seasons  

Minimalistisch design en een warme uitstraling. Dat zijn de kernwoorden van Evolution, het nieuwe concept van All Seasons. Strakke lijnen en grote glaspartijen brengen de tuin naar binnen.
Heel wat mensen kennen All Seasons vooral door de gedetailleerd uitgevoerde veranda’s. Met Evolution bewijst All Seasons echter dat ze nog veel meer in hun mars hebben.
Evolution speelt in op de gewijzigde wensen en verlangens met betrekking tot wonen. Eenvoud is een van de centrale maatstaven bij Evolution. Eenvoudige lijnen en grote glaspartijen, met horizontale onderverdelingen of zelfs volledig open glas, vormen de basis. Voor het ontwerp baseerde All Seasons zich op een ruimteshuttle. Daardoor oogt het zeer modernistisch en zelfs een tikkeltje futuristisch. Een bijzonder element is het dak. Terwijl klassieke verandadaken slechts een of twee hellingen hebben, bestaat dit dak uit vier hellende daken.

Namgrass - Paleis 6, stand 316B

Buitentapijten in kunstgras

8662


© Namgrass  

Steeds meer en meer wordt de tuin een verlengstuk van de leefruimte. Een oase van rust waar de hele familie samenkomt. Om op de trend van buitenleven in te spelen heeft Namgrass een nieuw gamma van ‘buitentapijten in kunstgras’ ontwikkeld.
Deze zijn vervaardigd uit slijtvast polyethyleen, zijn beschikbaar in verschillende maten en zijn geschikt voor langdurig buitengebruik. Net zoals de toepassingen en de kleuren is de naam vernieuwend.

Luxor-Spas - Paleis 9, stand 225

Presentatie van 8 nieuwe jacuzzi's

jacuzzi spa


© Luxor-Spas  

Met 8 nieuwe modellen voor 2009 staat Luxor-Spas garant voor luxe-massages en innovatie. Innovatie zoals het filtratiesysteem Aqua Klean. Het systeem is nu gekoppeld aan een nieuwe circulatiepomp en filtert 134 keer per dag het hele bad. Van proper water gesproken. Samen met de unieke filterzakken in plaats van de cartouchefilters (die in het onderhoud vrij arbeidsintensief zijn) zijn de Luxor-baden zeer onderhoudsvriendelijk en hygiënisch. Luxor-Spas staat voor luxe-massage. De topper is de Solera, een spa met twee aparte ligplaatsen, 114 jetopeningen en 3 pompen. Het meest opvallende nieuwe model is de In-Fit-Spa. Dit is een Swim-Spa met twee sterk uitgebouwde massagezetels en drie unieke swim-jets aangedreven door 3 pompen die in totaal 6PK in huis hebben. Ook nieuw is de Lanai, een hoekmodel dat door zijn afgeronde kant gemakkelijk in een badkamer kan geïntegreerd worden. Kom relaxen op stand 225 in paleis 9.

Marlux Klaps - Paleis 1, stand 313

Nieuwe generatie terrastegels

8681


© Marlux Klaps  

Marlux Klaps stelt op Batibouw drie productvernieuwingen voor die inspelen op de laatste nieuwe tuintrends.
Met de Kera Linea tegels trekt Marlux Klaps de populaire keramieklook die in vele huiskamers zichtbaar is door naar het terras. Zo wordt de tuin een verlenging van de eigenlijke woonvertrekken. De Kera Linea tegels zijn in kort en lang formaat en in 4 basiskleuren (Ultimate Black, Pearl Grey, Caramel en Natural Beige) verkrijgbaar. De richtprijs voor de Kera Linea is 45 euro/m² voor de 40x40cm versie en 60 euro/m² voor de 80x40cm versie.
Soms moet je rekening houden met hoekjes, kantjes en uitsnijdingen die het gebruik van grote tegels moeilijk of onmogelijk maken. Daarom ontwikkelde Marlux Klaps de Infinito, een fijn uitgewassen tegel die in 9 verschillende formaten beschikbaar is, gaande van zeer klein (15 x 15cm) tot zeer groot (100 x 100cm). De richtprijs varieert van 24 euro/m² voor de kleinere formaten tot 38 euro/m² voor de grotere formaten.
Net zoals binnen, is er ook buiten een stijgende trend naar ingebouwde vloerverlichting. Tot nu was het echter onmogelijk om een vierkante LED-lamp in een tegel in te bouwen, omwille van de ronde boorvorm. Marlux Klaps brengt daar verandering in met de nieuwe Fiorentina Luna. Dankzij het vierkante gat in de toplaag zit het LED-lampje verzonken in de tegel en is er dus geen niveauverschil tussen het lampje en de rest van de tegel. De richtprijs is 89 euro/tegel.

Betonal - Paleis 5, stand 401

Kant-en-klare multifunctionele Betonal-garageberging

8680


© Betonal  

Een garage is tegenwoordig niet meer enkel een box voor de auto, maar eerder een verlengstuk van de woning die optimaal benut wordt. De Betonal-prefabgarages worden vervaardigd in verschillende afmetingen uit hoogwaardig kwalitatief beton. De kant-en-klare garage wordt in 1 geheel geplaatst en kan meteen gebruikt worden.
Door het veelzijdig aanbod (58 verschillende afmetingen, 8 standaard kleuren, verschillende afwerkingen, voordelige kostprijs) kan iedereen bij Betonal de gepaste garage tegen een voordelige prijs samenstellen.
De volledig afgewerkte garage wordt opgenomen aan de binnenzijde van de garage d.m.v. een speciaal uitgerust hefboomsysteem en vervoerd met behulp van een hiervoor bijzonder uitgeruste vrachtwagen. De plaatsing gebeurt op funderingsbalken. Voor de plaatsing is voldoende ruimte, alsook een goed verhard terrein noodzakelijk. De garages blijven achteraf steeds verplaatsbaar.

Miniflat nv - Paleis 1, stand 415

Architecturale tuinkamer met strak design

8691


© Miniflat  

Miniflat, specialist inzake houten en stalen tuinkamers, stelt op Batibouw 2009 een unieke primeur voor: de nieuwe architecturale tuinkamer. Dit bouwkundige paradepaardje staat met zijn strakke design maar toch warme sfeer garant voor 365 dagen genieten van je huis en tuin.
Deze hedendaagse uitvoering van “de veranda” is enig in zijn soort door de unieke draagstructuur langs de binnenzijde. Daardoor steunt het profiel niet op de ramen maar op een intern frame. De draagstructuur van massieve houten palen langs de binnenkant staat in mooi contrast met de strakke en slanke zwarte ramen van de buitenstructuur.
De voordelen van dit systeem zijn legio. Om te beginnen heeft de tuinkamer slechts een minimale dakrand, wat esthetisch een buitengewoon slank effect oplevert. De structuur voorziet bovendien ruimte voor het onzichtbaar wegwerken van airconditioning, verwarming, verlichting en gordijnstangen. Omdat de technische ruimte aan het oog ontrokken wordt, heeft de tuinkamer een strak en minimalistisch design langs de binnenkant. Op het plat dak ligt een lichtkoepel met zonwerende beglazing om zo de indirecte lichtinval in de aangelegen kamer te stimuleren. Daarnaast voldoet de architecturale tuinkamer van Miniflat aan de strengste normen. Zo is ze volledig NBN S23 veilig, wat betekent dat de wanden voorzien zijn van veiligheidsglas tegen verwondingen, mocht er zich glasbreuk voordoen.

Aldera - Paleis 1 ,stand 415

Eerste tuinkamer met onzichtbare scharnieren

8692


© Aldera  

Aldera, specialist inzake aluminium constructies voor tuinkamers, stelt op Batibouw twee wereldprimeurs voor.
Dankzij een uniek proces kan het aluminium framewerk van de tuinkamer nu gecoated worden in brons, zink, koper of messing voor een authentieke uitstraling. Deze innovatie is een absolute primeur in de wereld van aluminium. Aldera werkt hiervoor samen met Aliplast Aluminium Systems, een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling en innovatie van aluminiumsystemen. Na jarenlang onderzoek brengt Aldera een uniek en gepatenteerd kleurengamma op de markt.
Dankzij een doorgedreven samenwerking met Dr Hahn - een Duits bedrijf met internationale naam inzake scharnieren – stelt Aldera nu de deur met onzichtbare scharnieren voor. Scharnieren in verandadeuren zijn immers een gevoelig punt wat betreft inbraakveiligheid. De moderne constructie met een vlak profiel verhoogt aanzienlijk de inbraakveiligheid voor naar buiten draaiende deuren. Omdat het scharnier in de deur ingewerkt is, is het onmogelijk deze uit zijn hengels te lichten.

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/afsluiting/rondom-het-huis-batibouw-2009/