livios logo

Rondom het huis - Batibouw 2010

Betafence - Paleis 1, stand 319

Creativiteit troef op Batibouw

bb 2010

Foto Betafence
  

Betafence stelt op Batibouw enkele interessante nieuwigheden voor, zoals het modulaire Zenturo®-paneel en het tijdsbesparend Bekafor® Click-systeem.

Het modulaire Zenturo-paneel is een tuinafrastering die design, privacy en stevigheid combineert. Bovendien biedt het ondersteuning aan klimplanten en creëert het een leuke zensfeer in de tuin. Het paneel bestaat uit gelaste, verzinkte ronde draden, een adhesielaag en polyestercoating. Bijzonder interessant is dat het nieuwe paneel aangesloten kan worden op de bestaande poorten uit het Bekafor-assortiment.

Onnodig tijd verliezen bij het plaatsen van een omheining is verleden tijd met Bekafor® Click. Met dit systeem maak je een esthetische afrastering die discreet omgaat in de omgeving. Een systeem dat dankzij de voorgemonteerde bevestigingsclips aan de palen gemakkelijk te installeren is zonder extra toebehoren of gereedschap. De palen zijn in- en uitwendig verzinkt en afgewerkt met een kwalitatieve polyester coating, terwijl voor de clips een hoogwaardig uv-bestendig polyamide werd gebruikt.
Betafence NV

de Betafence-ambassadeur Sven Nys

Sven Nys (m) in het gezelschap van Patrick Lecluyse, CEO van Betafence en Zdenek Stybar.


  

Betafence-ambassadeur Sven Nys te gast op Batibouw

Op zondag 28 februari 2010 houdt Sven Nys van 13u tot 17u een signeersessie op de Betafence-stand.

LPW Corporate- Paleis 1, stand 311

Zwembad in inox met overloop

bb 2010


© LPW  

LPW biedt naast polyester zwembaden in schaalconstructie ook al enkele jaren verschillende types in inox aan. Gezien de grote interesse voor deze modellen, werkte het bedrijf het concept verder uit en lanceert het op Batibouw een inoxen zwembad met overloop.

Het overloopsysteem doet het water tot over de boordsteen vloeien. Vierkant, rechthoekig, rond of ovaal, bijna alle vormen en dieptes zijn mogelijk. Of het nu om een ’zwemkanaal’ gaat (bijvoorbeeld 3 m breed en 15 m lang) of een meer klassiek formaat, de combinatie van inox en het overloopsysteem zorgt telkens voor een verfijnde stijl die perfect samengaat met andere materialen als beton en glas.

Ook de opties zijn quasi onbegrensd: van led-verlichting, over een tegenstroomzwemsysteem tot en met een automatische bedekking en thermische Covrex ® (die het water warm houdt).
Meer info op LPW Corporate

Marlux - Paleis 1, stand 313

Nieuw merk Xtirio by Marlux in première

bb 2010


© Marlux  

Een heel goede reden had Marlux om het merk Xtirio te lanceren. Namelijk, je inspireren tot een eigentijds stukje groen. Want met de collecties terrastegels en klinkers laat Xtirio sfeervol zien wat je met je tuin en terras kan doen: van leefbaar strak tot natuurlijk stoer.

De nieuwigheden voor 2010 zetten alvast enkele trends en ontwikkelingen in de kijker – ontdek Kera Linea Mat, Avignon en Infinito in primeur op Batibouw. Op het bouwsalon stelt Marlux ook de revolutionaire M-coat Mat voor, de eerste matte beschermlaag op de Belgische markt.

Met het nieuwe merk Xtirio brengt Marlux een eigentijdse lijn waarbij het accent ligt op trends en ontwikkelingen. De collecties terrastegels en klinkers zijn helemaal afgestemd op hedendaags wonen: de vertrouwde Marlux-kwaliteit met een innovatief design én alle ruimte voor creatieve buitentoepassingen. De collectie Xtirio telt drie verschillende stijlen: Cosy Mix (kleur en contrast), Living Design (leefbaar strak) en Just Pure (natuurlijk stoer).
Meer info op Marlux

SwimControl – Paleis 9, stand 222

Led-monitor leest waterkwaliteit zwembad of sauna

bb 2010


© SwimControl  

De SwimControl Led-monitor is een nieuw apparaat, ontwikkeld voor het zichtbaar aflezen van de waterkwaliteit van de jacuzzi of zwembad.

De meeste mensen moeten nog met allerlei middelen (strips, druppeltjes, …) hun waterkwaliteit testen voor ze hun jacuzzi of zwembad betreden. Dit nieuw toestel wordt geplaatst op de omkasting van de jacuzzi of nabij het zwembad.

Dit toestel meet op geregelde tijdstippen en laat na één blik weten wat de waterkwaliteit is. Zo weet je altijd de pH- en chloorwaarden van het water en vermijd je gezondheidsrisico’s of allergieën. Zelfs voor kinderen is het eenvoudig om groen licht te geven om de spa of het zwembad te betreden.
Meer info op SwimControl

Géobois - Paleis 1, stand 210

Veelzijdige profielen in composiet

bb 2010


© Geobois  

Géobois importeert Einwood-profielen in composiethout uit Japan, en brengt ze op de markt onder de merknamen Géolam® en Exalam®. Composiethout is een ecologisch alternatief voor tropische houtsoorten, die door ontbossing bedreigd worden.

De composiethouten plank van Géolam®, die voor 90 % uit gerecycleerde materialen bestaat, vormt geen enkel gevaar voor het milieu. De houtvezels zijn hoofdzakelijk uit naaldhout. De harsen zijn gemaakt uit polypropyleen, wat onschadelijk is voor het milieu en niet giftig is. Het materiaal kan niet rotten en is duurzaam, gegarandeerd vrij van splinters, niet glad, bestand tegen schimmels en insecten, en splijt niet. Bovendien is het product uv-bestendig en bewaart het zijn oorspronkelijke kleur gedurende tientallen jaren zonder herhaalde chemische behandelingen.
Meer info op Géobois

Out of sight – Paleis 1, stand 116

Betaalbare privacy

bb 2010


© Out of sight  

Out of sight kokosschermen worden vervaardigd uit met kokos omwikkelde buizen met een diameter van 32 mm. Deze natuurlijke vezels zijn afkomstig van de bast van kokosnoten.

Het geheel van buizen wordt in een gegalvaniseerd en extra transparant gepoedercoat kader geplaatst. Om doorbuiging van de schermen te voorkomen, worden de panelen langs de binnenkant verstevigd.

Door dit nieuw gepatenteerd systeem zijn de palen in het scherm geïntegreerd. Zo verkrijg je niet alleen een decoratief maar ook een zeer duurzaam tuinscherm dat privacy biedt zowel in de landelijke als strakke tuinen.
Meer info op Out of sight

Rodal – Paleis 5, stand 107

Veelzijdige terrasklinkers

bb 2010


© Rodal  

Rodal stelt op Batibouw verschillende betontoepassingen en een uitgebreid gamma terrastegels voor.

Rodal is al 50 jaar gespecialiseerd in terrastegels. Deze onderscheiden zich door hun stevigheid en onderhoudsvriendelijkheid. Ze zijbeschikbaar in allerlei stijlen, klassiek of modern, …

Het formaat van de tegels is 80 x 80, wat binnen het gamma van de onderhoudsvriendelijke terrastegels, een primeur is. Ook mogelijk zijn het Romaans verband in grote afmetingen en geïmpregneerde houtstructuurtegels in grijze en beige tinten.
Meer info op Rodal

cassecroute – Paleis 1, stand 100

Tijdloze tuinmeubelen uit hout en staal

bb 2010


© cassecroute  

Bij cassecroute worden tuinmeubelen gemaakt die generaties meegaan. Hout en staal zijn onverwoestbaar en het design is tijdloos. Voor 2010 presenteert cassecroute 3 nieuwe stukken, Beer Table, Carre en Fieldkitchen.

Beer Table is een party tafel waar je kan aan staan of zitten op barhoogte. De tafel is 110 cm hoog, de zithoogte is 80 cm en is verkrijgbaar in alle cassecroute maten: 180, 240, 300, 360 en 420 cm. Het materiaal is wit gelakte iroko of onbehandelde iroko.

De carre is een vierkante tafel voor 8 tot 10 personen om te eten en tot 12 personen om te zitten. Je kan makkelijk inschuiven aangezien er aan de vier hoeken een opening is voorzien. Je kan aan die hoeken ook een extra krukje plaatsen. Zo creëer je vier extra plaatsen. Het tafelblad is 144 cm x 144 cm en in totaal 236 cm x 236 cm.

De fieldkitchen is een meubel dat je opbouwt in het begin van de lente en nadien weer kan gebruiken als extra tafel in je woning. Je kan er de opbouwkraan van cassecroute op monteren, de ceramiek waterbak van kunstenares Roos Loeckx en koken doe je op een vuurtje, tajine of opbouwbarbecue. De hoogte is 90 cm.
Meer info op cassecroute

Somfy - Paleis 9, stand 212

Nieuwe automatiseringsoplossing voor zonwering

bb 2010

Foto Poweredblinds
  

De nieuwe automatiseringsoplossing van Somfy, io-homecontrol® voor zonwering, zorgt voor een maximum aan comfort. Het zonnescherm rolt automatisch uit, de windsensor waakt en beschermt, en de exclusieve feedbackfunctie houdt je op de hoogte.

Dankzij io-homecontrol kan je met één enkele afstandsbediening de hele woning en het terras beheren. Uniek daarbij is de communicatiefeedback via de afstandsbediening. Met de afstandsbediening wordt het automatisch beheer van zonneschijn kinderspel, zowel op het terras (horizontale en verticale zonneschermen, tuinverlichting, lichtrail) als de gevel (zonneschermen met zwengel of verticale schermen, rolluiken, oriënteerbare zonwering).

De afstandsbediening beschikt over een functie Auto/Manu. Is de automatische modus ingesteld, dan reageert de zonwering automatisch in functie van het niveau van zonlicht. In manuele modus kan je het product of de groepen zelf bedienen met de afstandsbediening, maar de windsensor blijft wel ingeschakeld. Voor de afstandsbediening betaal je 175 euro, excl. btw en plaatsing.
Somfy NV

Ebema (Stone & Style) – Paleis 1, stand 121

MEGA-SMOOTH is nieuwkomer in MEGATEGEL-gamma

Stone & Style verrast in 2010 opnieuw met een aanvulling op het MEGATEGEL-gamma. De nieuwkomer valt op door zijn glanzende, zachte uiterlijk. De ontwerpers inspireerden zich voor MEGA-SMOOTH op een industriële omgeving waar beton in zijn meest pure vorm wordt gebruikt.

Bij de eerste aanblik heeft de MEGA-SMOOTH het uitzicht van gepolierd beton. De wisselende kleurnuances krijgen na verloop van tijd pas hun ware uitstraling, een unieke eigenschap van beton. De uitstraling van het nieuwe broertje in het MEGATEGEL-gamma van Stone & Style wordt verder mee bepaald door de pure en strakke vorm. Dankzij deze verschijning laat de tegel zich uitstekend combineren met een moderne of eigentijdse woningarchitectuur. MEGA-SMOOTH kan dienen voor het terras, als staptegel of voor het tuinpad.

Cream Velvet is dé kleur bij uitstek om een designtuininrichting extra allure te geven. Grey Velvet en Blue Velvet komen dan weer perfect tot hun recht in een industriële of huiselijke omgeving.
Meer info op Ebema

ArtStone – Paleis 6, stand 408

BufferKlinker biedt oplossing voor watertoets problematiek

bb 2010


© ArtStone  

Klinkerproducent Artstone biedt met de BufferKlinker een innovatieve oplossing voor de ‘Watertoets’-problematiek. Door de tijdelijke opslagcapaciteit van 40 l hemelwater per m² blijven parkings, pleinen en opritten stapdroog. Het opgevangen water zal afhankelijk van de ondergrond ofwel vertraagd insijpelen of vertraagd worden afgevoerd.

De ArtStone Bufferklinker is een goed huwelijk tussen een sterfput en een klinker, dat de eigenschappen infiltreren, bufferen en vertraagd afvoeren verenigt. Dankzij een geïntegreerde holte kan ongeveer 40 l hemelwater per m² worden opgevangen. Daardoor kan soms zelfs het overbodige dakwater tijdelijk mee in de bestrating worden gebufferd.

Via diverse infiltratiegleuven of via de stormpijp stroomt het water in de holte waar het tijdelijk wordt vastgehouden. Zijdelingse kanalen zorgen voor een spreidings- en vertragingseffect. In functie van de doorlatendheid van de onderstructuur infiltreert het hemelwater vervolgens ter plaatse vertraagd via uitgaande kanaaltjes in de ondergrond en dit over de volledige oppervlakte.
Meer info op ArtStone

Climaworld - Paleis 1, stand 321

Geniet het hele jaar door van je jacuzzi met de HydroCover

jacuzzi overdekking


© Climaworld  

Met de afdekking HydroCover kan je het hele jaar door van je jacuzzi genieten. De HydroCover past bijna op elke spa in de markt. De maximale hoogte is 2,60 m. Met één enkele draai aan de sleutel, gaat de HydroCover omhoog en omlaag zonder enige moeite.

Het product vraagt geen onderhoud en heeft een lange levensduur. De HydroCover wordt vergrendeld op een veilige manier en heeft een draagkracht van 270 kg. Het design maakt de spa mooier en dient ook als beschutting voor regen en sneeuw. De optionele muziekboxen en verlichting zorgen voor een relaxerende sfeer, terwijl de zeilen je afschermen om zo intiem mogelijk te kunnen genieten van de jacuzzi.

De HydroCover is energiezuinig doordat hij de verdamping van water, chemicaliën en warmteverliezen tegenhoudt dankzij de thermische isolatie van de cover die de spa volledig afsluit. Het dak van het huisje gaat hydraulisch op en neer en als deze gesloten is, werkt dit als isolerende afdekking van de jacuzzi. Wanneer je het huisje volledig privé wil afsluiten, kan je gebruik maken van de insectenscreens of volledig ondoorzichtige zeilen die je op en neer kan halen.
Info op Climaworld

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/tuinafsluiting/afsluiting/rondom-het-huis-batibouw-2010/