Poortenfabrikant Harol zet inbrekers buitenspel

  • sectionaal poort
    Foto Harol
  • sectionaal poort
    Foto Harol

Poortenfabrikant Harol biedt sinds kort de mogelijkheid om sectionale poorten uit te rusten met bijkomende mechanische beveiliging. Voordeel is dat de poort hierdoor minstens drie minuten weerstand biedt tegen aanvallen met eenvoudige werktuigen zoals tangen en schroevendraaiers. Poorten die een dergelijke beproeving doorstaan, worden volgens de Europese normen ENV 1627 - 1630 ondergebracht in weerstandsklasse 2 (WK2). Aan eigenaars van een WK2-poort kent de overheid een fiscaal voordeel van maximaal € 170 toe.

Binnen in drie minuten...

De praktijk wijst uit dat gelegenheidsdieven die na meer dan drie minuten niet binnengeraken, meestal op de vlucht slaan. Om de prestaties inzake beveiliging te meten, bepaalt ENV 1627 - 1630 zes weerstandsklassen. De indeling gebeurt op basis van dadertype, werktuigen en weerstandstijd. Voor sectionaalpoorten met WK2-certificaat geldt dat zij minstens drie minuten bestand zijn tegen gelegenheidsdieven die ze te lijf gaan met tangen, schroevendraaiers en ander eenvoudig gereedschap.

Fiscaal voordeel

Wie in België een inbraakveilige sectionale poort laat installeren, kan tot 50 % van de factuur terugvorderen, met een maximum van € 170. Deze belastingvermindering geldt enkel voor poorten voorzien van een WK2-certificaat. Het bedrag waarop de gebruiker recht heeft, kan vanaf aanslagjaar 2008 ingevuld worden op het aangifteformulier voor de personenbelasting. Voorwaarde voor de toekenning is dat de plaatsing gebeurt door een geregistreerd aannemer.

Extra beveiliging

Om in aanmerking te komen voor het WK2-certificaat voerde Harol een aantal verstevigingen uit aan de bodemconsole en de middenconsole. Ook de bocht van de geleiders werd aangepast. De WK2-beveiliging is een optie en heeft een bruto consumentenprijs van € 130 tot € 150.

www.harol.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media