livios logo

Dankzij deze onderhoudstips geniet je langer van je tuinhout

De lente is in het land! Hoog tijd om te genieten van de tuin. Om dit lang en ongerust te kunnen doen, is een goed onderhoud van het tuinhout noodzakelijk.

Tuinhout krijgt het hard te verduren door wind, regen, zon en allerlei parasieten. Een deskundige bescherming is noodzakelijk. Het tuin-assortiment van Xyladecor (herkenbaar aan het groene strookje op de verpakking) omvat zowel reinigings- en ontvettingsmiddelen, voedende oliën als beschermende en decoratieve beitsen.

Foto Xyladecor
  

Foto Xyladecor
  

Foto Xyladecor
  

Kwaliteitsbeitsen geven kleur aan je tuin

Om tuinschermen, tuinhuisjes en tuinhekken in geschaafd of ruw hout te schilderen en te beschermen is een weinig filmvormende, transparante beits noodzakelijk. De matte finish laat de houtstructuur mooi doorschemeren. Je kan ook kiezen voor een dekkende beits op waterbasis die grondig beschermt en kleurt. Deze laat toe om je tuinhuis of ander tuinhout een persoonlijke touch te geven. In het Xyladecorassortiment zitten nieuwe tinten als 'Lavendel', 'Houtskool' of 'Witte jasmijn'. Bomen, bloemen en de kleur van de lucht zorgden voor de nodige inspiratie.

Tropisch hout

Heb je een terrasvloer of een zwembadboord in tropisch hout? Bewerk deze dan met Xyladecor Bangkirai Antislip, een geavanceerde satijnbeits met antislipwerking die voorkomt dat je terras een glijbaan wordt na een regenbui. Hij is verkrijgbaar in drie tinten (Den, Naturel, Teak). De uv-filter zorgt ervoor dat het hout niet al te snel vergrijst. En voor je houten meubels? Xyladecor Teakolie Waterproof bevat veel was voor een optimale waterbestendigheid. Bovendien voedt de olie het hout grondig, verlevendigt ze de natuurlijke schoonheid ervan en geeft ze dof geworden hout opnieuw een natuurlijke glans.

Drukspuit

Voor een handige en snelle toepassing van verschillende producten kan je gebruik maken van de Power Sprayer met herlaadbare batterij. Die staat borg voor een goed resultaat, ook op moeilijke bereikbare plaatsen. Zo is Xyladecor Krachtreiniger voor alle Buitenhout perfect bruikbaar in sprayvorm. Dat product gebruik je om vet, vlekken en groene aanslag snel te verwijderen nog voor je olie, beits of vernis aanbrengt.


https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/veranda-en-bijgebouwen/tuinhuis/23221/dankzij-deze-onderhoudstips-geniet-je-langer-van-je-tuinhout/