livios logo

Zijn deze renovaties straks niet meer aan 6 %?

Een hele reeks renovatiewerken kan je binnenkort niet meer aan een btw-tarief van 6 % uitvoeren. Dat beweren de Confederatie Bouw en Bouwunie in een persbericht, nadat ze het ontwerp van een Koninklijk Besluit onder ogen kregen.

Het zou onder meer gaan om werken aan muurtjes, afdaken, terrassen, opritten, vrijstaande garages en carports. Vandaag betaal je hier nog 6 % btw op. Binnenkort 21 %?

Collstrop_Carport

Concreet zou het gaan om werken aan muurtjes, afdaken, terrassen, opritten, vrijstaande garages en carports. Vandaag betaal je hier nog 6 % btw op. Binnenkort 21 %?

Foto Collstrop
  

Niet de eerste klap

Zulke maatregel zou opnieuw slecht nieuws betekenen voor verbouwers. Vanaf 2016 moet je woning namelijk al tien jaar oud zijn voordat je renovatiewerken aan 6 % btw kan uitvoeren. Vandaag is dat nog vijf jaar.

Nochtans was er in het regeerakkoord niets opgenomen over nog striktere maatregelen op de btw-verlaging, onderstrepen de organisaties.

"Bouwsector nog zwaarder onder druk"

Ze luiden dan ook de alarmbel: "Zo'n btw-verhoging leidt tot meer zwartwerk. Vergeet de regering dat misschien? Deze beslissing heeft een impact op honderden bedrijven in ons land. De sector lijdt nu al zwaar onder de oneerlijke concurrentie uit het buitenland door de hoge loonkosten in België."

Ook de verbouwing van fabrieksgebouwen en kantoren tot appartementen zou straks niet meer onder de 6 %-regel vallen.

Bron: Confederatie Bouw / Bouwunie

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/veranda-en-bijgebouwen/tuinhuis/38777/zijn-deze-renovaties-straks-niet-meer-aan-6/