livios logo

Bouwmisdrijf houtopslaghok: is dit verjaard?

Vraag

In de tuin van de woning die we onlangs hebben aangekocht, staat in de voortuin (op de grens van ons perceel) en in de zijtuin (3 m van de buren) telkens een brandhoutopslaghok. Beide hokken zijn +/- 5 x 12 m. Ze werden geplaatst in 2012 zonder vergunning. De hoekpalen zijn verankerd met beton in de grond, maar er is dus geen volledige betonplaat aanwezig. De gemeente beweert bij hoog en laag dat de hokken moeten verdwijnen alvorens er een bouwvergunning kan worden afgeleverd.

• Ik ga ervan uit dat dit een bouwmisdrijf is aangezien de houthokken zijn geplaatst zonder vergunning?

• Is dit bouwmisdrijf ondertussen verjaard? Er heeft nooit iemand een probleem van gemaakt en het is gelegen in woongebied met landelijk karakter.

• Kan een aankomende omgevingsvergunning tot verbouwing geweigerd worden door de aanwezigheid van dit bouwmisdrijf op het perceel?

• Kan een aankomende omgevingsvergunning tot verbouwing op het naastliggende perceel (zelfde eigenaar) geweigerd worden door de aanwezigheid van dit bouwmisdrijf?

Antwoord

In zoverre er een bouwmisdrijf is sinds 2012, is dit niet verjaard aangezien dit een voortdurend misdrijfs is. In welke mate dit misdrijf invloed zal hebben op de omgevingsvergunning is onzeker. Je kan dit best navragen bij de dienst stedenbouw.

Advocatenkantoor Huygen is meer dan 30 jaar actief in vele domeinen van het recht. Lees meer

Meer beantwoorde vragen over Tuinhuis

Help ook andere bouwers en verbouwers op weg en deel dit artikel:

Livios streeft steeds naar juistheid, objectiviteit en betrouwbaarheid van de informatie die het verstrekt. De redactie, noch de panelleden op wie zij beroep doet bij het beantwoorden van de vragen, kunnen aansprakelijk gesteld worden voor welk gebruik dan ook. Lees meer

In samenwerking met

Bekijk alle partners

https://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/veranda-en-bijgebouwen/tuinhuis/vraag/35726/bouwmisdrijf-houtopslaghok-is-dit-verjaard/