livios logo

Mag tuinhuis op dakterras?

Vraag

Recent kocht ik een penthouse. Het woongedeelte is omgeven door platte daken en een dakterras. Mag ik een tuinberging plaatsen op het platte dak? Of zijn er voorwaarden aan verbonden?

Antwoord

Indien je een tuinberging wenst te plaatsen op het platte dak, is het aan te raden dat je je eerst bij de dienst stedenbouw van jouw gemeente informeert of dit toegelaten is volgens de geldende stedenbouwkundige voorschriften en de functie van het platte dak (vb. is dit een groendak?).

Hierna is het van belang om de statuten van de appartementsmede-eigendom aandachtig na te lezen. Indien je niet beschikt over de statuten, kan je deze steeds opvragen bij de syndicus van het gebouw.

De statuten van het gebouw zullen doorgaans bepalen of de daken tot de gemene delen, dan wel tot de privatieve delen van het gebouw behoren. Doorgaans behoren de platte daken tot de gemene delen van het gebouw, zodat je hiervoor toestemming dient te verkrijgen van de overige mede-eigenaars. Je kan dit punt laten opnemen in de eerstvolgende Algemene Vergadering. 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/veranda-en-bijgebouwen/tuinhuis/vraag/36028/mag-tuinhuis-op-dakterras/