livios logo

Tuinhuis trekt krom: hoe komt dit?

Vraag

In 2017 heb ik een tuinhuis geplaatst en vandaag heb ik gemerkt dat dit schuin aan het leunen is. De hele constructie leunt richting het voordak van het tuinhuis. Tussen de waterpas en de bestaande wand is er een speling van 25 mm. Indien nodig kan ik meerdere foto's doorsturen van hoe ik tewerk ben gegaan.

Dit was mijn eerste project om een tuinhuis te plaatsen dus waarschijnlijk zijn er zaken die anders zouden gedaan moeten worden. Is het mogelijk me hierbij te helpen en kunnen jullie advies geven over hoe ik dit probleem kan aanpakken? Het tuinhuis weer recht krijgen en deze dan zo houden.

Antwoord

Zonder foto's van het tuinhuis of zonder het ter plaats te bekijken is het moeilijk om hier een plan van aanpak voor te stellen. Wel is het zo dat veel problemen bij tuinhuizen te herleiden zijn naar een verkeerd geplaatste fundering. Uit jouw vraag kunnen we niet afleiden hoe die jou is opgebouwd, maar voor alle zekerheid raden we je aan om dit artikel door te nemen: Hoe maak je een stevige tuinhuisfundering? Lees ook dit antwoord op een gelijkaardige vraag eens voor meer info. 

In samenwerking met

Bekijk alle partners

Deze website is beveiligd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en gebruiksvoorwaarden zijn van toepassing.

track

http://www.livios.be/nl/bouwinformatie/rondom-het-huis/veranda-en-bijgebouwen/tuinhuis/vraag/36260/tuinhuis-trekt-krom-hoe-komt-dit/