7 nieuwigheden voor jouw tuin of terras

Je terras opfleuren met een nieuwe tuinset? Of wat dacht je van een robotmaaier die in jouw plaats het gras afrijdt? Wij selecteerden enkele leuke nieuwigheden voor je tuin en terras. Van een vlinderhotel tot een barbecue met ingebouwde houtopslag.

Vogelhuisje, bijen- en vlinderhotel

Met de nieuwe Biodiversity Hive-serie van Capi zorg je voor meer leven in je tuin. De collectie bestaat uit zeshoekige huisjes die je eenvoudig in elkaar klikt. Je hebt keuze uit twee vogelhuisjes, een vlinderhotel, bijenhotel, plantenbakje, waterbakje en een pindakaashuisje. Door verschillende modules te combineren bouw je je eigen vogel- of insectenwand. Zo trek je nuttige diertjes aan in je tuin.

Richtprijs: vanaf 14,95 euro per onderdeel

Meer info: www.capi-europe.com

Robotmaaier als slimme tuinman

Husqvarna pakt uit met de nieuwe AIM-technologie (automower intelligent mapping) voor robotmaaiers. Dankzij die technologie kan je je gazon via de app opdelen in zones. Via een virtuele kaart bepaal je voor elke zone de maaizones, -schema’s en -hoogtes. Ook zones waar je robotmaaier niet mag komen, kan je aanduiden. Zo kan je bijvoorbeeld zonder problemen een wild bloemenperk laten groeien zonder omheining.

Meer info: www.husqvarna.com

Houten tuinmeubilair

Teak is een gecertificeerde en duurzame houtsoort. Vanwege zijn duurzame kenmerken, charme en authenticiteit is het een populair materiaal voor tuinmeubelen. Bij Exterioo staat teak deze zomer dan ook centraal. Je vindt er verschillende tuinmeubels in teak: van ronde tot vierkante eettafels en van tuinstoelen tot lounges. Combineer je teak met een kleurtje? Dan bekom je een leuke twist.

Meer info: www.exterioo.be

Zero Energy Pool

Heb jij zonnepanelen én een zwembad? Met de Zero Energy Pool bedacht Leisure Pools een innovatief concept: de overtollige energie die je zonnepanelen opwekken wordt gebruikt om je zwembadwater gratis te verwarmen. Door een extra module aan te schaffen, kan je dus de overcapaciteit van je zonnepanelen gebruiken als thermische buffer en verwarm je op die manier je zwembad. Het Zero Energy Pool-systeem volgt automatisch het weerpatroon en zal van zodra je meer elektriciteit opwekt dan je verbruikt het zwembad gaan verwarmen.

Meer info: www.leisurepools.be

Low dining eettafel

Op zoek naar een nieuwe tuintafel? Low dining is een van de recentste trends op vlak van tuintafels. Daarom pakt Royal Botania uit met een gamma low dining tafels met een hoogte van 67 cm in plaats van 75 cm. Die matchen met de vele low chairs zoals Calypso, Folia en Samba. In zo’n verlaagde stoel kan je comfortabel tafelen en nadien heerlijk onderuitzakken.

Meer info: www.royalbotania.com

Barbecue én vuurkorf in één

Met zijn strakke, minimalistische uitstraling zorgt de Ofyr-barbecue van Gervi Outdoor voor een nieuwe barbecuebeleving. Op de ronde vuurplaat, met in het midden plaats voor het houtvuur, grill je vlees, vis en de meest uiteenlopende side dishes zoals aardappelschijfjes of groenten. De ingebouwde houtopslag zorgt bovendien voor extra gemak. Zo heb je altijd voldoende hout bij de hand. Na het eten tover je de barbecue gewoon om tot een knapperend kampvuur. De Ofyr-barbecue is verkrijgbaar in verschillende afwerkingen. Van cortenstaal tot stijlvol zwart.

Richtprijs: vanaf 1.795 euro incl. btw

Meer info: www.gervi-outdoor.be

Bloempotten uit gerecycleerd materiaal

Planten zorgen voor leven op je terras. Met zijn gerecycleerde bloempotten zorgt Point-Virgule voor een goede basis en onderkomen voor je favoriete plantjes. De bloempotten bestaan uit 70% gerecycleerd plastic en 30% hout- en steenpoeder. Ze zijn verkrijgbaar in acht verschillende groottes en vijf kleuren: donkergrijs, lichtgrijs, terracotta, zwart en wit. De matching plantenschotels zorgen voor een stevige ondergrond voor je bloempot.

Richtprijs: vanaf 4,50 euro tot 29,95 euro

Meer info: www.livwise.be

Het beste van Livios in je mailbox?

Schrijf je in op de Livios nieuwsbrief en ontvang twee keer per week het laatste (ver)bouwnieuws, nuttige tips en tonnen inspiratie.

Volg ons op social media